perjantai 2. maaliskuuta 2012

Loppuviikko herkutellen

Päätin viime sunnuntaina, pitkään jatkuneen lähes päivittäisen herkuttelun jälkeen, että nyt tämä touhu saa loppua, joku roti oltava. Vakaana pyrkimyksenä että herkut jätetään viikonlopulle. No, heti maanantaina teki tiukkaa ja viimein illalla puoli yhdeksältä sorruin ja söin kaksi (ihan oikeesti vaan kaksi!) suklaakeksiä. Mutta muuten onnistuin! Hahaa, meikä siis iloitsee täällä kun oon kolme kokonaista päivää ollu ilman herkkuja :D Ja nyt koitti viikonloppu. Mmmm... Ville vähän kritisoi sitä ettei perjantai vielä ole viikonloppua, mutta mulle se on ;) Mitähän hyvää sitä tänään kaupasta toisi.. :) Yövuorotkin alkaa tänään, ihan hyvä että sattuu viikonlopulle sillä välillä yövuoroissa makeanhimo on ihan mahdoton!

Keksin kivan korvikkeen herkkujen tilalle, makeannälkään. No ensinnäkin tietysti appelsiinit, ollu ihan mahottoman hyviä! Ja toiseksi, työkaveri kerran mulla maistatti niitä pieniä (lasten) Danonino rahkoja, niitä joissa tavaraa on ehkä kaksi lusikallista. Semmosen nyt sitten olen popsinut jälkiruoaksi, ja hyvin mennyt herkunkorvikkeena. 

Tähän herkkupaasauksen perään sopiikin hyvin yksi herkkuohje.
Tässäpä siis tämän appelsiinikääretortun ohje, jota synttäreilläni vieraille tarjosin.

Appelsiinikääretorttu

pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
200g appelsiinituorejuustoa
200g maitorahkaa
300g appelsiinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, sekoita siihen sokeri, tuorejuusto sekä rahka. Ota puolet täytteestä erilleen ja lisää toiseen puolikkaaseen hedelmäkuutiot. Levitä hedelmätäyte jäähtyneelle pohjalle, kääri torttu rullalle ja levitä loppu vaahto päälle.


Tykkäsin täytteestä kovasti, ja ajattelinkin kokeilla sitä juustokakkuun joku kerta.

 Onko siellä muita herkuttelijoita?
Millä te tarvittaessa lievitätte makeanhimoa?

Herkkua viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Yks herkkuhanuri ilmoittautuu (vaikka sen jo tiesitkin :D) Mulle käy ihan mikä vaan herkku makeannälkään. Ihan perus kaurakeksikin tyydyttää sen :D Pitäisi todellakin yrittää vähentää herkkuja (ja onneksi vähän olenkin), mutta hittolainen ko ovat hyviä. Kuola valuen kattelin tuota sun tekemää torttuakin :D Pitäsiköhän viikonloppuna leipoa.... :D

    VastaaPoista
  2. Todellakin, kaikki käy :D Hih, kiva etten ole ainut ;)

    VastaaPoista
  3. Oi namm namm, näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Moikkeliskoikkelis!

    Osallistuit blogissani Puppy-arvontaan ja kappas vaan, voitto osui sinulle! :)

    Laittaisitko minulle yhteystietosi sähköpostitse miia(a)omakotivalkoinen.fi niin välitän ne eteenpäin Palorannan henkilökunnalle. :)

    Onnea voitosta!

    VastaaPoista
  5. Krista: Etenkin se täyte oli tosi hyvää, ihanan raikasta :)

    Miia: ♥

    VastaaPoista