sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Naiset koolla = herkkuja

Mitäpä muuta sitä äitiyslomalla äiti tekisi kuin kiertelee erilaisia kotikutsuja, sillä täytyyhän joka mammalla nyt ainakin parit tupperin purkit olla ;). Olin alkusyksystä ystävän luona kutsuilla, ja jotta hän sai kunnon edut itselleen otin minä jatkokutsut meille. Niinpä perjantaina sain luokseni ihania naikkosia, hauskasti sattuikin että kaikki yhtä lukuunottamatta pienten lasten äitejä :D Eli hän joutui koko illan kuulemaan nukkumisista, syömisistä ja kakkajutuista :D

Kahvittelu kuuluu olennaisesti näihin kutsuihin, ja käytin tilaisuuden hyväkseni ja kokeilin uusia herkkuja. Mutta onkohan mulla synnytyksen myötä kadonnut leipomistaidotkin? Ristiäisiin valmistautuessa roskiin meni neljä pellillistä macarons-puolikkaita (kaksi sentään onnistui ja kelpasi vieraille asti ;) ) ja torstai-iltana meni roskiin epäonnistunut kakku! Ikinä ennen ei moista ole käynyt. Totesin epäonnistumisen sentään ajoissa enkä tehnyt loppuun asti, olisi hirveesti menny suklaata hukkaan ;D Ja ohjetta kun googlailin niin kaikki hehkutti kuin on helppo ohje. No, leivonnat jatkui sitten aamusta ja onneksi paremmalla lopputuloksella. Niin ja tuota epäonnistunuttakin aion joskus vielä kokeilla, koska sen on pakko olla niiin hyvää, mutta uudestaan en nyt siihen ruvennut. Mutta siis, perjantaina herkuteltiin valkosuklaa-daimkakulla, Rocky Road-suklaalla, Valkosipuli-basilikapizzalla sekä tonnikalatäytteisillä ruiskupposilla. Maistui :)


Tupperien lisäksi olen ollut myös sisustuskutsuilla, ja ihania hankintoja sieltä taas teinkin :) Ja onhan se kutsut itsekin pidettävä, kun ei kerralla raaskinut kaikkea ostaa ;) Näiden kutsujen ajankohta on kylläkin vielä auki, mutta ajattelin että jospa tässä syksyllä vielä.. Pääsee taas leipomaan :)

Ja onhan sitten vielä Partylitet, joita ehkä on ainakin yhdet syksyn aikana tiedossa, ja lastenvaatekutsuillekin on kutsu tullut..

Eikä ne herkuttelut siihen loppunut, sain eilen yövieraita ja nyt on kokeiluvuorossa kotitekoinen pasta! Ei muuta kuin köökin puolelle :)

**
Lisäsin linkit ohjeisiin. Kakusta halusin alkuperäistä ohjetta ohuemman, joten se on tehty isompaan vuokaan kuin mitä ohjeessa neuvotaan. Ja pizzoista tein pikkupizza-versioita ja lisäsin vielä tomaattia päälle (ja ensi kerralla laitan valkosipulia enemmän). Valkosipulin makuisten ruissipsien täytteessä on 2 purkkia tonnikalaa ja 200g yrtti-tuorejuustoa sekoitettuna, ja se riittää pussilliseen sipsejä.

6 kommenttia:

  1. Voi apua mitä herkkuja oletkaan tehnyt! Kyllähän noita kelpaisi maistella. Mä en edes tehnyt yhtä kakkua omille synttäreille. Onneks kaupasta sai senkin valmiina :D

    Mä olen nyt ihan jättäytynyt noista kutsuista. Tai en oikeastaan edes ole, kukaan ei vaan ole pitänyt pitkään aikaan. Toistaalta, rahaa kyllä uppoaa tällä hetkellä jonnekin OIKEASTi tarpeelliseen, joten ehkä ihan hyvä, ettei kutsuja ole ollut. Sinne ne rahat kuitenkin olis karanneet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on parempi tyytyä kaupan herkkuihin, ja kaikkea hyvää sieltäkin kyllä löytyy :)

      Aikamoisia rahareikiä noi kutsut kyllä on, onneksi mulla edes jotenkuten pysynyt ostelut kurissa :D

      Poista
  2. Voisko noista ihanan kuulosista tarjoiluista saada reseptit tai linkit? :P

    VastaaPoista
  3. Jestas, mitkä herkut missasin!! Sisustuskutsuille tahdon ehdottomasti mukaan, joten ehdotankin ettei niitä pidetä 16.11. Kiitos :D

    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, täytyy pitää tuo mielessä. Ja yrittää sitten loihtia jotain herkkuja sullekin sopiviksi ettei tarvi vierestä seurata kun muut syö ;)

      Poista