sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tahranpoistoa

Buzzadorilta sain tällä kertaa testattavaksi Vanish tahranpoistoaineita, ja vaikka tuote olikin entuudestaan tuttu toivoin mukaan kampanjaan pääseväni sillä mukana oli myös itselle uusia tuotteita.  


Vanish lienee kaikille tuttu ainakin nimenä? Ainakin se on Suomen ostetuin tahranpoistoaine. Kaikki tuotteet on Joutsenmerkittyjä, ja useat lisäksi hajusteettomia ja Allergia- ja astmaliiton suosittelemia. Tuotteiden luvataan toimivan myös alhaisissa pesulämpötiloissa. Kokeiluun tullut paketti sisälsi Vanish Power geeli -pullon, Vanish Oxi Action jauheen, Vanish Oxi Action Crystal White jauheen sekä Vanish Extra Hygiene jauheen.

Paketin mukana tuli pieni valkoinen rätti (jonka Aatu kaivoi paketista ja ensitöikseen niisti siihen :D Oli tuolloin meillä juuri opittu "taito" ja kaikkeen nenäliinaa muistuttavaan piti ilmeisesti töräyttää) johon erilaisia tahroja sai räiskiä. Meillä ei tuota rättiä varsinaisesti olisi kyllä tarvittu vaan tahraisia vaatteita yms olisi kyllä löytynyt ihan omastakin takaa :D Eikä juurikaan tarvinu miettiä mitä sotkuja testiin laittaa, ainut mikä harmitti oli se ettei puklutahroja tähän hätään ollut tarjolla, ne kun ikävästi välillä värjäsi kaulukset. Hmm.. ja taisipa muutamat pasatkin pinttyä bodyjen haaruksiin.


Nuo purkkiruuat on aikamoisia värjääjiä, etenkin ne oranssit sörsselit. Sen lisäksi tietysti porkkanaa ja mustikkaa. Yksi suosikki-inhokki lioista on tortillamausteisen jauhelihan rasvatahrat, tuntuu ettei se lähde astioistakaan ihan peruspesulla. Ja meikkivoide. Sitten ei muuta kuin rätti koneeseen ja pesuaineen joukkoon Vanishia. Samaan koneeseen meni Aatun valkoraidallinen haalari (tajusin jo kun tämä oli ekaa kertaa käytössä ettei ehkä ollut fiksuin ostos, Aatu kun vielä konttasikin silloin, mutta melko hyvin on selvitty, ehkä kiitos tuon perus Vanishin joka meillä aktiivisessa käytössä ? ), johon pari pientä tahraa on pesujen jäljiltä jäänyt, tähän kokeeksi geelitahranpoistoa.


Suurin osa tahroista lähti. Mutta haa! Ei kaikki. Yllätyin aika suuresti meikkivoiteesta jääneestä läntistä, (miten se lähtee naamasta :o )  mutta jauheliharasva ei taasen yllättänyt yhtään, se pirulainen. Muuten kankaasta tuli puhdas. Mua kyllä vähän arveluttaa se testirätti, se kun oli vähän sellaista liukaspintaista matskua, jotta ettei vaan ois taka-ajatuksena ollut likaahylkivä pinta jo valmiiksi? ;) Valitettavasti myöskin haalarin pikkutahrat jäi paikoilleen, ne tosin ehtineet olla siinä jo kauan joten odotuksetkaan ei olleet hirmu korkealla..


"Kosteusvahinkojakin" lapsiperheessä sattuu, ja nämä pyykit pääsi pesuun kera antibakteerisen, eli tuon vihreäkorkkisen pesuaineen. Normipyykkiin en moista ominaisuutta kaipaa, mutta nämä pissipyykit mikäjottei. Samoin jos kestovaippoja käyttäisi niin tulisi varmaan niiden pesussa käytettyä, tosin noihin lakanoihinkin laitoin sitten lisähuuhtelun, ettei vaan jää aineita kankaaseen..

Valkoiselle pyykille tarkoitettua Crystal White -pesuainetta meillä käytetään normisti lakanapyykissä, ja mikäli jotain muuta kokovalkoista nyt sattuu olemaan, mutta tällä erää olin ajatellut kokeilla sillä liotusta. Aatun ruokailurätit on nimittäin normipesujen jälkeenkin vielä niin käytetyn näköisiä ettei uskoisi pesussa käyneenkään, mutten normaalisti kuitenkaan jaksa mitään tahranpoistoja näihin laittaa. Tämä liotusoperaatio kuitenkin jäi, ehkä testaan sitä joskus myöhemmin.

Semmoista testailua tällä kertaa, erikoisjutut saattanevat jäädä meillä vähemmälle käytölle mutta tuo pesuaineen joukkoon lisättävä perustahranpoistoaine todennäköisesti tuleekin pysymään käytössä. 

ps. Onnistuin värjäämään pari mattoa vaaleanpunaiseksi ennen joulua, ja toivoin että uusi pesu heti perään Vanishilla olisi matot pelastanut, mutta ei :(

pps. Käytöstä löytyy myös matoille ja muille huonekalutekstiileille tarkoitettu vaahtosuihke, jota ei nyt siis testattavana ollut, mutta pakko tähän väliin sanoa että ainakin meillä toimiva, sillä saa esimerkiksi koirien yrjöläntit pestyä matoista helposti..

5 kommenttia:

  1. Mua epäilytti myös testirätti kun joskus oli sama buzzaus menossa. Mutta testasin ihan normi kankaanpalaan samalla ja samat tahrat siitäkin lähti/jäi (mullakin jäi meikkivoide). Mä tykkään siitä vanishin suihkepullosta (onko se joku esikäsittely tms nimeltään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä että testasit ettei meitä vaan huijata :D Kattelin kans sitä suihkepulloa esitteestä että vois hankkia, ois ainakin helppokäyttönen :)

      Poista
  2. Haa, minul vois kelvata toi antibakteerinen jauhe normipyykkin. Miesten boksereissa kun tuppaa väliin olemaan niitä ralliraitoja xD

    VastaaPoista
  3. Meikkivoide on kyllä stydiä tavaraa, en ole millään saanut niitä pois vaatteista. Kyllähän ne rasvaiselta naamalta pois saa ;) Vanishia itsekin monta kertaa testanneena olen harmillisesti joutunut pettymään. Kaikki tahrat eivät häviä.

    VastaaPoista