tiistai 17. toukokuuta 2016

1v 3kk

Yleensä sanon että apua kun aika menee nopeasti, ja vaikka se edelleen pätee niin nyt täytyy sanoa että hetken ihmettelin että hetkinen, onko Emmi vasta vuosi ja kolme kuukautta?? Jotenkin nämä kuukaudet on menny ihan sekasin ja oisin voinu kuvitella että olisi jo enemmänkin :D 


Mutta voi tätä meidän neitiä! On kyllä aikamoinen pakkaus ♥

Tahtoa löytyy ja se kyllä kuuluu, kädet nyrkissä kiljuu täyttä huutoa jos ei mene kuten tahtoisi :D Osaa myös heittäytyä lattialle parkumaan ja edelleen välillä käyttää hampaitaan mikäli meinaa jäädä jalkoihin. Pitää siis puolensa, mikä välillä on vähän kurjaa sitten sille toiselle osapuolelle ;) 

Halii ja pussailee ja viihtyy sylissä.

Pituutta oli 80cm ja painoa 10120g. Pituutta tullut huimat 4cm yksvee neuvolasta! Koko ajan ylempää se ylettääkin tavaroita napsia ja ovenkahvoja hipoa -kohta sitä ei pidättele enää mikään ;). Vaatteissa käytössä pääasiassa 80cm mutta menee muutamat 74 vielä, ja muutamia paitoja on käytössä jo kokoa 86/92 .


Yöt nukkuu hyvin. Omassa huoneessa, häkkisängyssä. Isojen tyttöjen sänkykin olisi mökillä odottamassa, mutta enpä oo pitänyt kiirettä sen kanssa kun tuo neiti varmaan sukeltaisi sieltä alas joku yö. Päivisin kyllä kiipeää ihan sujuvasti Aatun sänkyyn ja sieltä pois, mutta tuppaa myös juoksentelemaan siellä joten häkkisänky. Tuttia syö unilla, päivisin ne on jemmassa. Myös unipupu nykyään usein kainalossa.
Päivärytmi on melkoisen selkeä. Aamulla herää 7-8, aamupalaksi muroja tai puuroa, aamupäivä pihalla, sisällä tai kylillä. Puoliltapäivin ruoka ja päiväunille. Nykyään saattaa päiväunillemeno kyllä venyä ihan 14 asti jos esim ollaan jossain, ja suht hyvin jaksaa sinne odotella. Isompi kiukku tulee jos pääsee nälkä yllättämään. Päikkäreitä nukkuu 2-3 tuntia, sen jälkeen välipala, touhuilua iltaruokaan klo 17-18 ja iltapala 20. Nukkumaan noin ysiltä.


 Energiaa ja touhuja riittää.

Välillä aiheuttaa äidille sydämentykytyksiä tempauksillaan, on esim keksinyt että keittiön pöydän kautta pääsee kätevästi kiipeämään omaan syöttötuoliin.
Nyt ilmojen lämmettyä voisi olla ulkona koko ajan, kiikkumassa ja laskemassa mäkeä, pallojen kanssa tykkää myös pelata tai kannella mitä milloinkin (kanistereita, jakkaroita, työntää mopoja) paikasta toiseen. Sisällä touhuaa yleensä sitä mitä Aatukin, viihtyy hetkittäin yksinkin touhuissaan mutta usein kaipaa kaveria ainakin lähelle.
Kenkiä pukee pitkin päivää, aina on joku kalossi ainakin toisessa jalassa. Housujakin välillä yrittää "pukea", eli jonkinmoinen ajatus siitä mitä kuuluisi tehdä on, mutta toteutus ei vielä ihan suju.
Kylpy ja vesileikit mieluisia, joskus istuu tyhjässä ammeessa vaatteet päällä. Tykkää myös puljata saippua yms purnukoilla, ja usein on seurana vessassa jakkaralla kun meikkaan.

Koiria halii ja möyhii seassa, mikä ei aina koirista olekaan niin kivaa x) Välillä myös leluilla leikittää.

Pottaharjoitukset on samassa jamassa kuin yksivuotiaana, istuu potalla kyllä, vaatteet päällä ja ilman, mutta harvoin sinne mitään tulee. Uutena on keksinyt pöntöllä istumisen, laittaa pöntönsupistajan paikoilleen ja haluaa siihen istumaan, tosin eipä sinnekään mitään ole vielä tullut.

Syö hyvin, lähes kaikkea mitä tarjotaan. Syö pääasiassa itse lusikalla tai haarukalla, välillä vähän autetaan. Maito pääasiallinen juoma, vettä välillä hörppii mutta ei siitä niin välitä. Ennen vappua ei ollut herkkuja maistettavakseen saanut, nyt pari kertaa pienet palat munkkia/pullaa.
Sanoja tulee loppu, pappa, heppa ja anna. Lamppua tapailee, mielestäni myös äippää ;) ja aatua. Ja hau. Itseasiassa äiti on tullut hyvin selkeästi jo useamman kuukauden, silloin kun kiukkukiljuu tai kovasti itkee. Liekö tarkoituksellista vai muuta, mutta muutkin tämän kuulleet joten ei ole omissa korvissa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti