Jos pitäisi valita vain yksi leivonnaistyyppi jolla herkuttelisi loppuelämän, niin mulla se olisi ehdottomasti juustokakut! NAMNAMNAM. Tällä kertaa tein mökillä juhannuskakuksi seuraavanlaisen herkun;
Valkosuklaa-tuorejuustokakku
Pohja:
400g Digestivejä
150g Voita
Täyte:
400g Maustamatonta tuorejuustoa
2dl Flora Vanillaa
200g Valkosuklaata
250g Pakastemansikoita tai 0,5l tuoreita
1dl Sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl Likööriä (Triple Sec tai Cointreau)
Tuoreita mansikoita koristeluun
Murskaa keksit kulhoon ja kaada päälle sulatettu voi. Sekoita hyvin. Painele keksipohja tiiviiksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta pohja jääkaappiin. Laita livatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat, lisää sokeri ja survo seos tasaiseksi. Vaahdota vaniljakastike ja sulata suklaa. Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto, mansikkasurvos, vaniljakastike ja lopuksi sulatettu suklaa. Kiehauta likööri ja lisää sinne puristetut liivatteet. Älä keitä! Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita koko ajan. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja vuoraa kakku kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla.
Pohjasta tuli aika paksu, kun mökillä olikin vähän normaalia pienempi irtopohjavuoka. Mutta ei haitannu mittää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti