maanantai 1. marraskuuta 2010

Mustikkapiirakka juustokakun tapaan

Tämmöistä kaakkua tarjottiin Yaran synttäreillä ihmisvieraille. NAM.

Mustikkapiirakka juustokakun tapaan

Pohja
300g vanilja-täytekeksejä
100g margariinia

Täyte
7 liivatelehteä
5 dl kermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu
tilkka vettä

Kiille
mustikoita
1,5 dl hyytelösokeria
1,5 dl vettä
1,5 dl mustaviinimarjamehutiivistettä

Murskaa keksit. Sekoita sulatettu margariini keksien kanssa ja painele keksimuru irtopohjavuokan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja appelsiinin mehu. Kuumenna vesitilkka ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto tuorejuusto-liivateseokseen. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Lisää mustikat kylminä piirakan päälle. Tee hyytelösokerista ohjeen mukaan liemi. Lusikoi liemi marjojen päälle. Anna hyytyä.



Kakusta tuli mielettömän ruma :D
Jostain syystä päälle laitettu kiille ei hyytynyt yhtään
Oli muuten ensimmäinen ja viimeinen kerta kun hyytelösokeria käytän...
Mutta hyvää kakku oli ulkonäöstä huolimatta. 
Suosittelen!


Pullahiiren blogista löysin tämän herkullisen ohjeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti