maanantai 7. maaliskuuta 2011

Hyvä ruoka, parempi mieli

Kokeilin uudessa RuokaPirkassa ollutta ohjetta, ja kun kerta oli hyvää että vinkkaan ohjeen teillekin. Niin hyvää että melkein pääsi aamun hölmöilyt unohtumaan, mutta kyllä siihen tarvitaan lisäksi vielä iso annos jäätelöä ;)

Mutta tässä ohje, lainattu Pirkan sivuilta. Kuva lainattu samasta paikasta, ikävää että se on noin hurjan pieni eikä suurennus onnistu :( Mutta oma annos ei ollu läheskään yhtä houkuttelevan näköinen joten jätin kuvaukset suosiolla väliin :D

POSSUA JA KERMAISTA SITRUUNA-PAPPARDELLEPASTAA
(3 - 4 annosta)  
Ainekset:
1 rs (330 g) HK rypsiporsas fileeviipaleita + valkosipuli-persiljapaistonappi
300 g Pirkka pappardellepastaa
2 1/2 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl sitruunanmehua
1 sipuli
1 - 2 rkl öljyä
1 tlk (2 1/2 dl) Flora ruoka kasvirasvavalmistetta
1/2 dl vettä
1/2 suolaa
ripaus mustapippuria
1 - 2 dl parmesaania raastettuna
persiljaa tai basilikaa hienonnettuna

1. Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan 10 - 12 minuuttia. Raasta hyvin pestyn sitruunankuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Paista fileet kypsiksi pannussa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valuta kuuma pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipulit, Flora ruoka, vesi, sitruunanmehu ja -raaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä sekaisin ja aseta lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania. Nosta porsaanfileet kulhoon. Koristele basilikalla tai persiljalla.

---
Käteviä nuo mukana tulevat paistonapit, eka kerta kun käytin mutta varmasti pääsee pannulle myös jatkossa. Itse käytin possun sijasta kanan fileeviipaleita kera tomaatti-valkosipuli paistonappien. Possut ollu monena päivänä joka kaupasta loppu, mahtaa ne olla hyviä!!

1 kommentti:

  1. Tarviipa kokeilla, kun tulee nää kaikki oman perusruuat taas korvista ulos!

    VastaaPoista