lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kinkku-ananaspizzakka

Löysin tämän herkullisen pizzakan (ei pizza eikä piirakka :D) ohjeen Kinuskikissalta ja kokeilin sitä ensimmäisen kerran nimppareillani. Ja oli hyvää :) Ehdottomasti uusi suosikkini ja täytyy joskus kokeilla myös eri täytteillä. Tuolta Kinuskikissan sivuilta löytyy vähän mehevämmät kuvat valmiista pizzakasta sekä lisäksi kuvia valmistuksen ehi vaiheista.


Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 sipuli
150 g savukinkkua
150 g yrtti-pippurituorejuustoa
70 g ananaspaloja
3 dl (n. 100 g) emmental-juustoraastetta

Vinkki: ripottele täytteeksi lisäksi aurajuustoa!

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa savukinkku pieniksi paloiksi.
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Sivele pinnalle yrtti-pippurituorejuustoa. Levitä päälle sipulisilppu, savukinkku, ananaspalat ja juustoraaste. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.
Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti