maanantai 21. tammikuuta 2013

Sitruuna-valkosuklaamoussekakku

Tässäpä vihdoin tämä herkkukakku, valitettavasti parempia kuvia ei saanut otettua kun kakku katosi parempiin suihin siellä työmaalla. Tässä kuvassa ei oikein erotu, mutta kakun kaksi kerrosta on kivasti hieman eri värisiä, näyttää kivalta. Oli kyllä niin makoisaa että joskus tehtävä uudelleen.


Pohja
75 g voita
200 g kaurakeksejä

Sitruunakerros
2 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua
3 kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa

Valkosuklaamousse
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
200 g valkosuklaata
3 kananmunan valkuaista


1. Murskaa keksit ja lisää ne sulatettuun voihin. Tasoita muruseos 23-25 senttisen, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

2. Pese sitruunat hyvin, raasta kuoret ja purista mehu.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Erottele kananmunat. Laita keltuaiset sekä sitruunan mehu, kuoriraaste, maissitärkkelys, vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

4. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata liivatteet seokseen. Lisää myös tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kermavaahto sitruuna-tuorejuustoseokseen. Kaada seos keksipohjalle.

6. Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon.

7. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen liivate­lehdet. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen valkosuklaa-juustoseokseen.

8. Vaahdota valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi. ­Sekoita vaahto valkosuklaajuusto­seokseen nuolijalla nostellen. Kaada se sitruunakerroksen päälle.

9. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia jääkaapissa.

10. Koristele kauden marjoilla, vuole pinnalle valkosuklaata kuorimaveitsellä ja sitruunasuikaleita sitrusraudalla.



Ohje napattu jostain vanhasta lehdestä työterveyden odotusaulassa, ei mennyt hukkaan sekään odotusaika ;) Alkuperäisessä ohjeessa tosin pohjaan tuli puolta vähemmän keksejä, mutta päätin luottaa vanhaan tuttuun kaavaan..

Mulla odottaa kokeiluun pääsyä myös eräs toinen sitruunainen leivonnainen, jota töissä kerran eräs tarjosi, nam. Sitruuna on kyllä yksi lemppareistani mitä leivonnaisiin tulee. Voisikohan synttäreillä tarjota tätä juustokakkua, sitruunakuivakakkua sekä sitten vielä tätä uutta sitruunapiirasta? Liian sitruunaista? ;D

2 kommenttia:

  1. Ei onneks yhtään tee mieli...ei ei. No usko pois vaan!

    ...Mistä saisin äkkiä kakkua? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti se oli tosi pahaa, ei sun tee sitä mieli ;)

      Poista