tiistai 8. syyskuuta 2015

Vanha kävi Tallinnassa

Oivoi, on sitä vanhaksi tullut. Takana yhden yön reissu Tallinnassa ja olo oli ihan kaamea vielä seuraavana päivänä kotona. Kolotti ja väsytti ja päätä särki, olisi voinut vaan nukkua. Ja kyseessähän siis oli lasten kanssa tehty ostosreissu eikä mikään ryyppyreissu.. :o Itse reissu ei ollut mitenkään rankka, lapset oli nätisti pientä väsykiukkua lukuunottamatta ja yö nukuttiin hyvin, mutta miten sitä silti rähjääntyy reissussa. Reissun jälkeinen yö vielä nupiksi oli vähän huono, Emmillä taisi olla masuvaivoja ja Aatukin tuli väliin aamuyöstä, joten aika ahtaaksi meni. Eilinen oli siis semmoinen reissukooma-päivä, onneksi tänään jo pirteämpi niin josko vaikka saisi ruokaa tehdyksi ;)


Mutta itse reissussa oli kivaa! Lähinnä shoppailtiin, sitähän sinne lähdettiin tekemäänkin :D Tosin puolet ajasta taisi mennä siihen kun vaellettiin kaupoille, eikä me nyt muutenkaan ihan ilman kommelluksia selvitty.. Päätettiin olla reippaita ja kävellä hotellilta ostoskeskukseen, kun matkaa ei ollut kuin se kolmisen kilometriä. Rattaiden kanssa, huonoilla kengillä ja pienellä lisämutkalla matkassa olisi taksi ehkä ollutkin se fiksumpi valinta - takasintultaessa onneksi oltiin viisastuneita :D Kotiinlähtöpäivänä kastuttiin läpimäräksi juuri ennen lähtöä, kun kaatosade yllätti meidät kun lähdettiin hakemaan rinkkoja hotellilta. Vaatteet siis piti vielä saada vaihdettua hotellin vessassa, ja sitten olikin jo kiire lähtöselvitykseen - annetusta määräajasta taidettiin myöhästyä pari minuuttia, vaikka tiskillä sitten olikin eri aika jonka mukaan oltiin hyvissä ajoin paikalla ;) Ja itse laivaankin meinasi tulla kiire, kun unohduimme siihen ainoaan terminaalissa olevaan kauppaan :D, ja kipitimme laivaan melkeimpä viimeisinä. Nohei, oltiin myös viimeisiä jotka tuli sitten laivasta uloskin :D Ja taxfreehin menin vasta kun kuulutus sen sulkemisesta oli jo tullut ja ovet kiinni, kassojen kautta pikaostoksille. Mutta sukulakua piti saada. Vähän tuo aikataulutus vaatisi pientä hienosäätöä ;) 

Emmi ei ylläripylläri tainut juuri eroa normiarkeen tajuta mutta Aatulla oli paljon uutta ja ihmeellistä, reissuunlähdöstä isolla laivalla puhuttiin parina päivänä etukäteen jo kotona. Matkan kohokohta taisi kuitenkin olla hotellihuoneessa ollut amme, jonne pääsi "uimaan". Myös aamupalalla saadut nakit oli kova juttu, niitä olisi pitänyt saada seuraavana aamuna kotonakin - sori vaan, tarjolla olis puuroa tai muroja :D Ja olihan se laiva pienen pojan silmin iso, ja laivan ikkunasta niitä isoja laivoja näki muitakin. Vau!


Runsaasta ostoksillaolosta huolimatta jäi saalis aika pieneksi, itselle pari vaatetta ja muutama pakollinen matkamuistotilpehööri, Emmi sai lelun ja matkamuistoksi maatuskan, kuin myös Aatu. Ja Aatulle ankkasaippua jonka itse bongasi erään kaupan hyllystä ja ihastui siihen niin kovin etten hennonut jättää ostamatta :D

aamupala - reissun odotetuin asia ;)
Kivaa oli, mutta yksi iso miinus tässä nyt taas oli - haluan lisää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti