sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kuivauskaappi vs kuivausrumpu

Nää on näitä elämän vaikeita päätöksiä ;)

Pikkuhiljaa alkaa pyykkihuonekin olla siinä kunnossa että sinne voisi pesukoneen raahata. (Ihanaa, ei tarvitse käydä porukoilla pyykillä.)  Kaveriksi sille ollaan hankkimassa kuivaajaa, mutta kumpi -kaappi vai rumpu?


Olen selaillut eri keskustelupalstoja aiheesta, ja kummallekin kapineelle löytyy kannattajansa (ja vihaajansa).

Kuvat Electrolux
 Kesällä jo päätin että kaappi, koska se kuluttaisi vähemmän vaatteita eikä rumpuun edes voi kaikkia laittaa, mutta nyt olen k-y-l-l-ä-s-t-y-n-y-t sukka- ja alusvaatepyykkiin, jota on niiiin ärsyttävä ripustaa kuivumaan. Niinpä kuivausrumpu on alkanut kovasti houkuttelemaan, sinne kun voisi vaan heittää pyykit suoraan pesusta. Vaatteille, joita ei voi siellä kuivattaa voisi hommata telineen. Itseasiassa kylppäristä löytyy narutkin, mutta suihkuun mennessä pitää pyykki aina korjata pois joten kivempi olisi jos niitä ei juurikaan tarvitsisi käyttää.. Lisäksi se, että vaatteiden rumpukuivaus vähentäisi huonepölyä kuulostaa aika houkuttelevalta ;)

Lisäbonus. Ainakin tuossa Electroluxin rummussa on lisävarusteena teline jolla saa esim. kengät kuivatettua. Ihan uusi juttu? Minä en ainakaan ole ennen moista kuullut, mutta taas yksi hyvä puoli rummulle lisää.. 

Entten tentten.

4 kommenttia:

 1. Ihan kodinkonemyyjänä voin kyllä suositella rumpua mieluummin. Kaappi vaatii hormiliitännän, joten kaikki lämpö, minkä laite tuottaa, lentää harakoille. Satsaa vielä lämpöpumpputekniikkaan rummussa, niin jokainen kuivauskerta säästää pelkkää rahaa! (työtehoseuran tutkimuksen mukaan lämpöpumppurummussa kuivaus vie jopa vähemmän sähköä kuin sisätiloissa narulla kuivattaminen sähkölämmitteisessä talossa).

  Eikä ne rummut kuluta vaatteita niin paljon kuin ihmiset luulee, se vaan kerää sen irtonukan tehokkaasti, mikä käytössä ja pesukoneessa irtoaa vaatteista! Pesukoneessa (joka pitkissä ohjelmissa kuluttaa paljon vaatteita) irtoava nukka vaan kulkee veden mukana viemäriin!

  Tulipa pitkä kommentti, mutta toivottavasti edes vähän auttaa päätöksessä! :D

  -Annalinda

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos! Kyllä mä varmaan tuon rummun puolelle kallistun :)

  VastaaPoista
 3. Suosittelen rumpua, kondensoivaa (tai onkohan niitä jo uudempiakin systeemejä).
  Kaappi on mielestäni ahdas ja on kurja niitä vaatteita sinne ujuttaa. Olen siis kumpaakin käyttänyt.
  Terkuin Nettimartta
  http://nettimartan-pihapiiri.vuodatus.net/

  VastaaPoista