keskiviikko 11. joulukuuta 2013

5kk

Taas on kuukausi hurahtanut. Aatu kääntyi selinmakuulta mahalleen muutamaa päivää ennen 5kk:n ikää. Sitä ennenkin oli jo kova möngertämään, leikkimatolta meinas välillä karata kokonaan. Leluihn (ja kaikkeen muuhunkin) tarttuu molemmin käsin ja tavoittelee niitä jo kauempaakin. Koiren touhuja seurailee hymyillen, sekä tietysti nappaa kiinni jos käsien ulottuville tulee. 

Poju on kova pölisemään, kehen lie tullut kun me molemmat ollaan "tosi puheliaita" ;D Mikäli on vielä puhumaan opittuaan samanlainen hölösuu niin tullaan olemaan pulassa esimerkiksi kaupassa. Saati jossain missä pitäisi olla hiljaa :D


Soseita on syönyt kasvispuolelta porkkanaa, perunaa, kukkakaalia, parsakaalia sekä bataattia ja valmisruoista hedelmiä (esimerkiksi omena, päärynä, ruusunmarja, luumu). Kesäkurpitsa ja maissi odottaa pakkasessa maisteluvuoroaan. Nyt otetaan mukaan viljat ja lihat, ja ensimmäisenä näistä lautaselle päätyi kaurapuuro. Ensivaikutelma ei tainut olla kovinkaan mieluinen :D 


 Päivärytmi meillä on aika selkeä ja menoja onkin sen mukaan helppo etukäteenkin suunnitella. Nukkumaan käydään noin klo 21 (nukahtaa vajaan tunnin sisällä siitä :D ), päiväunia nukutaan puoliltapäivin 1-2 tuntia, yleensä vaunuillen, ja viiden aikoihin noin tunti sisällä. Ruokarytmi on puolestaan ollut semmoinen että puoliltapäivin on syöty soseita ja jälkkäriksi luumua tai ruusunmarjaa, neljän-viiden aikoihin hedelmää ja iltavelli noin puoli kahdeksalta, muuten maitoa. Nyt on tarkoitus ottaa puuro vellin tilalle ja lisätä myös "päivälliseksi" kasvissoseita (ja jahka sinne asti päästään niin lihat tietysti mukaan).
äipällä meni muutama koesatsi ennenkuin löytyi sopivat mittasuhteet minipuurolle ;)
Masu kiinteiden aloittamisen myötä meni vähän kovalle, tai lähinnä siis normaaliksi ihan vauvalirukakkoihin verrattuna, ja välillä onkin itkun kanssa saanut torttua vääntää. Onneksi on luumu ;) Muuten ruoista ei mitään kummia ole tullut, persikasta vähän ohimoista punoitteli, meni vajaassa puolessa tunnissa ohi, joten sitä en nyt vielä ole uudestaan antanut.

Neuvolossa käytiin maanantaina, mitat 7680g ja 66cm (kuukaudessa +500g ja 2cm). Sai rokotukset, joista yöllä taas nousikin kuume; 38,7. Aamullakin oli vielä 37,8 ja päivällä nousi taas yli kolmekasin. Eilinen päivä menikin aika pitkälti lepäillessä, mutta tänään onneksi on lämpöily hellittänyt vaikka vähän normaalia itkuisempi ja enempi sylivauva vielä olikin :)

mobilelle kyytiä

2 kommenttia:

 1. Voi miten Aatu on söpö! ♥ Hellanlettas :) Ja miten on kasvanut!

  Nähtävästi tytöt on Aatun kanssa nätisti. Danako se tuossa Aatun sylissä makoilee? Miten olet kokenut koirien läsnäolon vaavin vieressä? Olisi kiva kuulla isompikin postaus aiheesta. Onko koirat muuttuneet, vahtivatko Aatua, välttelevätkö? Olis kiva kuulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin joka päivä samaa, miten toinen voi olla niin suloinen ja ihana ja söpö ♥ Ja juu, Dana se siinä heittäytyi Aatun hellään huomaan :D Voisinkin ihan oikeesti tehä postauksen asiasta, mutta näin lyhyesti sanottuna koirat saa olla Aatun vieressä, mutta etenkin nyt kun Aatu on alkanut tarttumaan kiinni pitää olla tosi tarkkana ettei käy vahinkoa.

   Poista