keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Vauvan soseet pakkasesta

Ensiksi pahoittelut että nyt tulee taas vauvajuttua, kyllä mulla tuolla pari muutakin on tekeillä mutta ei millään taas saa päivisin mitään aikasiksi täällä blogin puolella, hyvä että muutenkaan ;) Ville on pitkää päivää töissä ja Aatun päikkäriaikaan mulla riittäisi kaikenlaista puuhastelua. Joulua on vähän laiteltu kotiin ja tänään paketoin ne lahjat jotka on hankittu, mutta vielä joitakin uupuu. Yhden lahjan sain jo itsellenikin, sen yleiskoneen! Oih, en malttaisi odottaa että pääsen sitä testaamaan. Ehkä jouluksi täytyykin leipoa pullaa :) 

Mutta pullasta porkkanoihin.


Olen ainakin nyt alkuun tehnyt Aatun ruoat itse. Kasvissoseet on helppo keittää, soseuttaa ja pistää pakkaseen. Sopivia annospaloja tulee jääpala-astiasta, alkuun yksi pala kerralla ja pikkuhiljaa annoksen kasvaessa voi valita useamman - eri makuja yhdistellen. Tällä hetkellä meillä kerta-annoksena kolme palaa.  Kerralla kun tekee vähän enemmän niin pärjää pitkän aikaa ihan vain ottamalla sulamaan ja lämmittämällä. Peruna kylläkin kantsii syödä tuoreeltaan, sanovatten että vetistyy pakastettaessa. Samoin tuntuu kesäkurpitsa olevan aika lirua kun pakasteesta sulattaa. Notkistamaan olen laittanut tilkan korviketta.  Ja ei muuta kuin syömään!
 
Aatu onkin hurjan kiltti syömään kaikkea mitä tarjotaan ja lautanen menee lähes poikkeuksetta tyhjäksi vaikka alkuun vähän nyrpisteltäisiin, kuten perunalle usein tehdään. Kaipailisin muuten ideoita mitä muita kasviksia voisi pakkaseen tehdä? Nyt meillä siis menossa porkkana, bataatti, kukkakaali, parsakaali, maissi sekä kesäkurpitsa, plus se pottu. Siinä suunnilleen ne kasvikset jotka itse tunnen ja käytän,  kun vähentää pois vatsavaivoja aiheuttavat.. :D

Miten muilla syödään? Onko suosikkeja ja inhokkeja? 


7 kommenttia:

  1. Pian minäkin pääsen tekemään soseita!:)) Näyttääpä herkulliselta....:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä oon joskus jopa itsellekin moisia kasvissoseita tehnyt, siis ennen vauvaa, ja nyt etenkin Aatun bataattisoseet kyllä kelpais mullekin :D Eilen keittelin kanaa, siitä tuli mielenkiintoista sosetta, ihan mujua :D

      Poista
  2. Mä niin haluaisin tehä soseet ite ja pakastaa, mutta meillä on niin surkean pieni pakasin, ettei sinne mitään mahdu laittamaan :( joten kaupan soseilla on menty. Kätevä idea muuten varmasti tuo jääpalajuttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen kun keittelin kanaa ja kalaa niin totesin että alkaa pakastin meilläkin olemaan aika täysi, pitäisi karsia niitä pullia yms sieltä nopsaan pois :D Mutta oon kyllä sitä mieltä että kaupan soseet on ihan yhtä hyviä kuin itsetehdytkin, saattaa jopa saada monipuolisempaa ruokaa niistä kuin näistä itsetehdyistä kun loppuu ideat kesken :D

      Poista
    2. Ja epäilen kyllä myös omia taitojani, että miten saisin siitä soseesta tarpeeks "sileää", nyt kun tosiaan menee jo lihaa ja kalaakin :D

      Poista
  3. Voi miten ahkerana sitä oikein ollaan siellä! Eipä muuten ole koskaan juolahtanutkaan mieleen, että jääpala-astia voi toimia noinkin :D Kaikkea sitä oppii ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä että edes lapselle jaksaa ahkeroida ruoat kun itselle ei saa mitään tehdyksi :D Aina oppii uutta, minäkin sen kuulin joskus pari vuotta sitten ja vihdoin pääsin tämän kätevän vinkin itse hyödyntämään :D

      Poista