tiistai 2. kesäkuuta 2015

Mitä syötäisiin?

Mitä tänään syötäisiin? Kuultu meillä kerran jos toisenkin. Välillä nimittäin on hieman hankalaa keksiä mitä ruokaa laittaisi, monipuolinen ja ravitseva (tai edes sinnepäin) lämmin ruoka kun tulisi olla tarjolla kahdesti päivässä. Puuh. Ideat loppui kesken ekan viikon jälkeen ;). Onneksi samaa ruokaa voi syödä muutamana päivänä, niin ei sentäs 14 eri ruokaa tarvi olla viikossa tekemässä :D

Mutte olen täällä netissä pyöriessä ja blogeja lueskellessa huomannut etten ole ongelmani kanssa yksin, joten vika ei siis ole pelkästään minussa ;) .

Niimpä ajattelin kantaa korteni kekoon ja kertoa omat arkiruokaoivallukseni ja muutaman uuden suosikin.


Ensinnäkin. Olen tajunnut että vanhoihin suosikkeihin saa uutta makua pienillä lisukkeilla - esimerkiksi vaikkapa kiusauksiin perunasuikaleiden lisäksi kasvissuikaleita ja makaronilaatikkoon pinaattia, salaattijuustokuutioita, tomaattia.. Olen itseasiassa vasta nyt tajunnut että salaattikuutioita voi laittaa melkein mihin vain, toimii aina ;D Ruokien lisäksi myös suolasissa piirakoissa, NAM. Pikkuhiljaa sitä vanhakin koira oppii uusia temppuja, kun alkaa samat sapuskat kyllästyttämään..

Blogeissa tulee välillä kivoja reseptejä vastaan, mutta eniten uusia ruokaideoita olen hakenut Kotikokki.fi sivustolta. Hakusanaksi vaikka jauheliha ja kas, vastaan tuli jauheliha-perunavuoka jota en olekaan ikinä ennen tehnyt vaikka samat raaka-aineet käytössä viikottain. Eli mitään erikoista täällä ei edes yritetä saada pöytään, kuin joskus aniharvoin.

Olen aina pitänyt kiusauksia vähän tylsinä, mutta nyt on toinen ääni kellossa, ylläri. Kiusaukset ovat kukkarolle kiitollisia, helppo muunnella ja isosta satsista joutaa osa pakkaseen - niiden päivien varalle kun ei keksi/ehdi/jaksa tehdä muuta.

Aatu on onneksi melko kaikkiruokainen. Tosin jos saisi päättää, syötäisiin meillä varmaan joka päivä kakkaraa. Itsehän voisin elää pastalla, ja sitä meillä syödäänkin aika usein. Kasviksia pitäisi kyllä syödä enemmän, ja siksi tungenkin omia suosikkeja kukka- ja parsakaalia ruokiin vaikkei ohjeessa niin olisikaan.Olen lisäksi todennut ettei mun kannata vaan kopioida ohjetta jonnekin talteen, koska sieltä sitä ei tule katsottua, vaan olen ihan vaan yhdelle paperille rustannut eri ruokien raaka-aineet ja tarvittaessa vähän miten se tehdään, ja sitten tämä paperi seilailee jossain päin keittiötä. Siitä sitten kauppalistaa mietittäessä nappaan yhden tai kaksi ruokaa jotka päätyvät pataan. Näin ei tule tehtyä kaupassakaan niitä hutiostoksia, "teen tästä jotain".. no empäs teekkään kun ei ole mitään muita tarpeita.

Tänhetkisiin tv-suosikkeihin kuuluu Kaappaus keittiössä ja olenkin monessa asiassa Karin kanssa samoilla linjoilla. Mutta yksi josta olen tyystin eri mieltä on se, ettäkö vihannespakasteet olisi ihan turhakkeita. Meillä syötäisiin aika hitsisti vähemmän kasviksia ilman niitä. Ensinnäkin, niitä kukka- ja parsakaaleja saa sieltä helposti lisukkeeksi kun huomaa ettei ruoassa oikein ole kasvikset edustettuna. Ja toisekseen tiedän, että mikäli nyt esim ruusukaalia ostaisin rasian kaappiin niin pari siitä tulisi syötyä (ollaan Aatun kanssa molemmat vasta maisteluvaiheessa :D ) ja loput päätyisivät vanhentuneina roskiin. Mutta pakkasessa pussi säilyy ja pääsemme toisenkin kerran niitä palleroisia maistelemaan. Myöskään ruoka, johon tulee esimerkiksi 2kg viipaloituja perunoita ei valmistuisi ihan niin kädenkäänteessä ilman pelastavaa pakastetta.. Toki ennemmin viipaloin perunat itse mutta välillä on kiva oikoa ;)  (lainasin muuten juuri äidiltä semmoisen viipalointi/suikalointivekottimen - vähän on kätsy! )

Ja jos joku muukin kaipaa vinkkejä arkiruokaan niin tässä mun pari uutta suosikkia, jotka ovat helppoja ja maistuivat myös Aatulle.

Nakki-perunamuussivuoka
olin ajatellut etten ikinä tulisi ostamaan valmismuusseja, mutta kun ohjeessa oli ja olikin ihan hyvää niin varmaan tulee ostettua toistekin. Mutta täytyy kyllä kokeilla tätä itsetehdylläkin muussilla.

Jauheliha-perunavuoka
600g jauhelihaa paistettuna, 2 kg viipaloituja perunoita, sipulia, mausteita, 6dl kermaa ja uuniin 200 astetta 1,5 tuntia.

Tää on esimerkiksi yksi niistä johon kaipasin lisää kasviksia ja kaivoin pakkasesta kukkakaalipussin loput.

Lohikiusaus kolmen juuston kermalla
Kalaruoat on mulle se vaikein keksiä - kun ei (mukamas) osaa kalasta mitään tehdä. No, tätä osasin (valmis kalasuikaleista ;D ) ja oli ihan tajuttoman hyvää!

Olen vasta "löytänyt" nämä mustetut kermat ja tuntuu olevan ihan kätsy tapa saada ruokaan uutta makua.


Semmosia sapuskoja meillä. Ja kohtahan se taas onkin ruoka-aika..

Lisää oivalluksia ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti