keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Lisää vauvoja?

Olin ajatellut että kaksi lasta olisi sopiva määrä. Mutta nyt, kun ne kaksi on saatu, en millään voi hyväksyä ajatusta etten enää koskaan olisi raskaana ja saisi pientä vastasyntynyttä syliini. Eli ehkä vielä joskus.. Mutta ainakin nyt toistaiseksi näin on täydellistä, ja jottei tilanne muuttuisi liian pian oli ehkäisyn valinta edessä. Tai itseasiassa, tein valinnan jo Aatun jälkeen, tuolloin vaan päätinkin ettei sitä vielä tarvita ;), joten nyt pääsin aika helpolla.

Valintani oli  Nexplanon -ehkäisykapseli, joka asennetaan käsivarteen ihon alle.

Kapselilla ehkäisy hoituu kolme vuotta, pois voi tietenkin ottaa aikaisemminkin. Hinta saattaa kertarysäyksenä tuntua paljolta, noin 175€, mutta kun ajattelee että sillä pärjää sen kolmekin vuotta niin esimerkiksi aikaisemmin käyttämiini pillereihin verrattuna tämä oli puoli-ilmaista ;) 


Kapseliin päädyin sen helppouden takia. Nyt ei tarvi muistaa joka aamu ottaa pilleriä, sillä tällä päällä sen unohtaisi varmasti joka toinen aamu. Tuossa kädessä kapselin olemassaoloa ei aina edes muista, se ei näy vaikka selvästi tuntuukin ihon läpi.

Vähän jänskättää miten tämä meikäläiselle sopii, keltarauhashormonia kun en aikaisemmin ole käyttänyt. Haittavaikutukset, akne, päänsärky, painonnousu, kuukautisten epäsäännöllisyys ja mitä näitä nyt aina on.. - pysykää poissa kiitos!! Alku ei vaikuttanut lupaavalta kun parin viikon päästä laitosta alkoi vuoto, joka kesti lähes pari viikkoa. Alkoi jo tulla epätoivo, tätäkö se nyt sitten onkin, jatkuvaa vuotoa? Onneksi sitten kuitenkin loppui, ja toistaiseksi onkin pois pysyneet - toivottavasti näin jatkuu :D

Ostettuani kapselin meni Ville pakkauksen avaamaan ja hitsi että alkoi jännittämään kun näin millainen neula on kyseessä. Val-ta-va! Mutta kuten ystävällenikin totesin, kaksi lasta saatettu maailmaan ja toinen niistä ilman lääkkeitä, joten eiköhän nyt yhdestä neulastakin selvitä. Ja selvittiin, kiitos puudutuksen jonka ansiosta ei tuntunut muuta kuin että joku siellä käsivarressa jotain ropelsi. Seuraavaksi voikin sitten jännätä sitä pois ottoa, se kun kuulostaa vielä kamalammalta kuin laitto :D Onneksi tässä tovin ehtii ajatukseen totutella ;)

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus, vaikka ei itselle ajankohtainen vaan pikemminkin päinvastainen :) Jäi mietityttämään kuka sen sinne asensi? Lääkäri, neuvolan täti vai itsekkö sen joutuu laittamaan? :D Entäs se poisotto,j oku alan ammattilainen?
  T.Tumpelo-Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, enpä tajunnut sitä tuohon laittaa :D. Reseptin sain jälkitarkastuksen yhteydessä neuvolalääkäriltä. Myös laiton, sekä aikanaan sitten poiston, suoritti neuvolalääkäri tuossa omassa neuvolassa, eikä siinä koko käynnissä alkulöpinöineen yms. mennyt varttiakaan :)

   ps. herätti mielenkiinnon tuo "pikemminkin päinvastainen", vauvoja tekeillä? ;)

   Poista