maanantai 17. elokuuta 2015

6kk

Arki on vieny mennessään eikä aikaa blogille ole pahemmin liiennyt, tai pikemminkin ei ole malttanut istua koneella kun ulkona vihdoinkin on kesä! Mutta neidille tulee kohta jo seitsemän kuukautta täyteen joten kurkataan nämä puolivuotiaan kuulumiset. Ja tokihan sitä ensimmäistä puolivuotista myös vähän juhlittiin, pienten kahvitusten merkeissä :)

Alkukuukausien huima kasvuvauhti on hidastunut, nyt saatiin neuvolassa mitoiksi 7815g ja 67,5cm. ( +245g ja 0,5cm) 

Syö hyvin, kolme kiinteää ateriaa päivässä ja muutoin rintamaidolla, satunnaisesti saa korviketta. Neuvolan jälkeen tosin olen miettinyt pitäisikö kiinteitä lisätä (Aatun neuvolakortista kurkkasin ja silloin suositeltiin viittä kiinteää ateriaa päivässä, nyt oli sijainen neuvolatätinä joka ei ottanut kantaa oikein mihinkään..) tai ottaa korviketta säännöllisesti käyttöön, kun paino oli noussut niin vähän. 


Tavoittelee kauempanakin olevia esineitä. Veikan lelut kovasti kiinnostavat, kuin myös kaikki kiiltävä. Ja puhelimet, kaukosäätimet yms. jotka ei niin sitä kuolaa päällensä kaipaisi. Osaa kovaäänisesti kertoa kantansa siihen jos käsistä otetaan jotain kivaa pois.

Välillä juttua niin kovasti ettei muut huoneessaolijat juuri keskustella pysty, tai ainakaan kuule mitä toisella sanottavaa :D

Loppukuusta alkoi pyrkimään aktiivisesti liikkeelle, mittarimatona pää maassa ja pylly ylhäällä. Liikkeelle ei kuitenkaan vielä juuri päässyt, kuin ihan lyhyitä matkoja. Oppi myös kääntymään takaisin selinmakuulle, ensin pari kertaa vahingossa ja sitten jo hallitummin. Pyörii napansa ympäri. Loppukuusta kokeiltiin miten istuu syöttötuolissa, kun ei sitterissä syömisestä tullut enää mitään kun pykäsi vaan itseään pystyyn sieltä, ja istuikin siinä niin tukevasti että otettiin tuoli käyttöön. 


Yöt olleet vähän rikkonaisempia, alkuyön nukkuu mutta herää syömään 2-3 aikaan, ja sen jälkeen kun on tuossa vierellä syö pari kolme kertaa loppuyön aikana. Herkästi tulee tuikattua tissi suuhun joka inahduksesta. Päiväunia nukkuu vielä kahdet tai välillä kolmet, aamupäivällä pidemmät tai kahdet lyhyemmät pienellä välillä, ja illalla vajaan tunnin. 

Pientä huoltakin on ollut, jonka johdosta käytiin lääkärissä. Tytöllä on ollut kieli sinertävä muutaman kerran, mutta lääkäri ei uskonut olevan kyse mistään vakavammasta. Toivotaan niin, ja nyt ei toviin ole sitä ilmennytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti