tiistai 8. marraskuuta 2016

Kotimaista kosmetiikkaa osa2 - onko käyttö lisääntynyt

Kirjoittelin noin vuosi sitten siitä kuinka haluaisin lisätä kotimaisten tuotteiden, etenkin kosmetiikan, käyttöä. Ajattelinkin nyt tuumailla, miten asian kanssa on käynyt.

viime vuoden saldo - uskaltaisin väittää että kotimaisten putelien määrä on kaapissa tuplaantunut ;)

Ainakin olen enemmän asiaan kiinnittänyt huomiota ja entistä aktiivisemmin etsinyt niitä kotimaisia vaihtoehtoja. Lähes aina jotain ostaessa katson valmistusmaan, usein avainlippu vahvistaa ostopäätöksen ja puuttuminen palauttaa tuotteen hyllyyn. Mutta koska kulutus ei ole mitään järin nopeaa, niin se että saa ensin vanhat käytettyä pois ja pääsee kokeilemaan uusia kotimaisia vastaavia on melkoisen hidasta. Esimerkiksi hiuslakkaa mulla on ollut yksi ja sama jättipullo useamman vuoden. Nyt vihdoin tämä loppui, ja vaikka olenkin ko tuotteesta tykännyt ihan superisti eikä tämä tosiaan ollut ensimmäinen pullo kyseistä lakkaa, niin tarkoitus olisi nyt etsiä jotain kotimaista tilalle. Onneksi livboxissa on tullut muutamia vaihtoehtoja testiin niin niillä on hyvä aloittaa. Aina harmittaa jos itse ostaa jotain, jonka saakin sitten todeta huonoksi.

No mutta, jotain uutta sentään on.

Nimittäin shampoon ja hoitsikan kohdalla vaihdoin merkkiä ja ostin kotimaista XZ:taa, näiden loppumista odottaa kampaamoista saatava uutuus (tai siis ainakaan itse en ole näihin ennen törmännyt, tosin se ei välttämättä tarkoita muuta kuin sitä ettei pahemmin ole tullut kampaamoissa käytyä :D ) Lumo.

Myös vessan käsisaippua on pysytellyt (muutamaa epäonnistunuttta harha-askelta lukuunottamatta) kotimaisena, ja jatkossa myös suihkusaippualle saa käydä samoin, kunhan saan vanhat käytettyä pois. Myös kaikki kosteusvoiteet olen pyrkinyt hankkimaan kotimaisilta valmistajilta. Ainoa suuri poikkeus tässä (vielä) on kasvotuotteet, ei vaan ole löytynyt mieluisia ja omalle iholle sopivia tilalle. Käyttöönpääsyä kyllä on jo odottamassa YA:n tuotteita, jospa ne vaikka löisi nykyiset? Myöskin meikkirintamalla on hiljaista, tosin valtaosa meikeistä on jo ennestään ollut Lumenea :)

Myönnän kyllä, että mikäli tulee hyviä tarjouksia tai houkutuksia vastaan niin edelleen ostan myös muita tuotteita, kaikkea kun ei pysty vastustamaan ;) Mutta vastaus otsikon kysymykseen tästä huolimatta on kyllä, käyttö on lisääntyny ja omia kulutustottumuksia tietoisesti muutettu ihan vaan sen takia, että haluan kannattaa kotimaista tuotantoa .

Mitä vielä kaipaan? Kotimainen dödö. Onko sellaista edes? Ja huulirasvoja ei ainakaan perusmarketista löydy - apteekista muutamaa sorttia. Myöskään miesten tuotevalikoiman kanssa ei runsaudenpulaa ole.. 

Mitens te? 
Saanko haastaa jokaisen vaihtamaan edes yhden käytössä olevan tuotteen kotimaiseen? ;) Mikä se olisi?

3 kommenttia:

 1. Lumenella on deodorantti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin onkin! Mulla on joskus jopa ollut sellainen sina-valkonen puteli :'D Eipä tullut mieleen. Samoin dermosilillä on dödöjä :)

   Poista
  2. Hei niin onkin! Mulla on joskus jopa ollut sellainen sina-valkonen puteli :'D Eipä tullut mieleen. Samoin dermosilillä on dödöjä :)

   Poista