torstai 23. helmikuuta 2017

Tyttöjen jutut ja poikien jutut

Periaatteessa olen sitä mieltä että tytöt ja pojat saa touhuta ihan samoja asioita ja samoilla leluilla. Ettei ole erikseen tyttöjen ja poikien juttuja - leluja, leikkejä tai värejä. Aatu saa käyttää ns "tyttöjen värejä" ja Emmi poikien, Emmi saa leikkiä autoilla ja örkeillä siinä missä Aatu poneilla ja nukeilla.

Mutta.

Silti en ostanut Aatulle prinsessa-mekkohirvitystä, vaikka se niin olisi sen halunnut. Enpä kyllä olisi ostanut sitä Emmillekään. Ja suostuttelin Aatua jättämään Emmin rannekorut kotiin kun lähdettiin kylille. Ja olin salaa hyvilläni kun Aatun haluamasta vaaleanpunaisesta sadetakista oli koot loppu.
Varsinainen paskamutsi?


Mutta mites tytöt. Mitä "poikamaista" Emmi voisi haluta jonka mielummin jättäisin välistä, koska mun mielestä se ei olisi kiva? Eipä tule mitään vastaavaa nyt mieleen. Siilitukka ehkä?

Mutta niinkö se meneekin - tytöt saa olla kovia ja poikamaisia, mutta nukeilla leikkivät pojat aiheuttaa kummastusta? Ei siis meillä, mutta noin yleensä.

Näin pienet kun ei itse välitä moisista, kunhan on kivaa -ja hyvä niin. Onhan se sääli jos lapsi joutuu jäämään pois kivasta leikistä vaan sen takia, mitä muut siitä sanovat.. Mutta muutaman kerran on meilläkin jo kuultu "tämä on poikien leikki" - päiväkodissa opittua kenties? 

Tykkääkö teillä pojat leikkiä "tyttöjen" leikkejä ja päinvastoin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti