sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viledan hankaussienet testissä

Ei liene mikään salaisuus että meillä on hieman sotkua siellä täällä ja asiat jäävät hieman odottamaan hoitamistaan. Tiskithän esimerkiksi on yksi sellainen asia, joka olisi miljoona kertaa helpompi hoitaa heti tuoreeltaan, eikä vasta tuntien, päivien tai jopa viikkojen päästä. Meillä välillä jopa kuukausien - on ihana aloittaa grillikausi keväällä sillä että puunaa grillin viimekesäisistä sotkuista. Niinpä kaikki mikä vähäänkään voi tätä keittiökaaosta helpottaa on erittäin tervetullutta.

Olipa siis taas niin maan mainio kamppanja tarjolla Buzzadorilta, ja minä onnekas pääsin siihen mukaan - Vileda hankaussienet.


Vaativaan käyttöön tarkoitettu musta Power Inox - teräshankaussieni sai näyttää kyntensä siinä kaikken hankalimmassa, nimittäin grillissä. Mustaakin mustempi ritilä päätyi ensimmäisenä pesuun, ja vaikkei se ihan puhtaaksi lähtenytkään vaan eniten käytetyltä kohdalta jäi vielä melkoisen mustaksi, niin suurin osa lähti kyllä ihan kelpo kuntoon - ottaen huomioon että pesussa käytin sienen lisäksi ainostaan ihan tavallista astianpesuainetta, ei mitään kovia myrkkyjä. Vielä odottaa grillin muut osat pesua, tosin niihin ei taida auttaa kuin ruuti..

kuvissa eroa ei oikein tahdo nähdä mutta kyllä se oli melkoinen

Keltainen Keraamisen lieden puhdistussieni päätyi käyttöön, yllätys yllätys, lieden puhditamiseen. Ihan kivasti lähti jo pelkällä märällä sienellä, mutta kun laitoin vähän astianpesuainetta kyytipojaksi niin alkoi lähtemään jopa ne ärsyttävät renkaat keitinalueen reunoilta. Uskoisin että renkulat saisi ihan kokonaakin pois, jos viitsisi aikansa hangata. Minä en viitsinyt. Sienen toinen puoli on mikrokuituinen, ja sillä pitäisi saada liesi kuivattua "raidattomaksi" -mielestäni paperilla kuivaten saa paremman lopputuloksen, silloin kun sellaista kaipaan.


Ja sitten se mun lemppari, vihreä sieni.
"Active Scrub hankaussientä voidaan käyttää todella hankalan lian puhdistamiseen, kuten kiinnipalaneen ruoan irrotukseen uunipadoista ja pannuista. Vaikka patentoitu PurActive-pinnoite tuntuu erittäin karhealle, se irrottaa ja kerää lian tehokkaasti puhdistettavalta pinnalta naarmuttamatta arkojakaan pintoja kuten teflonia."

Keraamiset paistinpannut ei ole niitä halvimpia, mutta uskoin niiden olevan sen arvoisia. Ja olihan ne, siihen asti kunnes jotain ensimmäisen kerran palaa kiinni. Syyllinenkin on muuten tiedossa, mustikkapannarit. Kiinnipalamisen jälkeen en saanut pannuja puhtaaksi millään, ja tietysti jatkossa kaikki muukin tarttui pohjaan. Olin jo kiikuttamassa pannuja kirpparille, kunnes kokeilin tätä vihreää sientä. Kuvissa pannut on pesun jäljiltä myös ennen kuvissa - toinen käynyt jopa pesukoneessa (luovuin toivosta ja ajattelin ettei sillä ole enää mitään väliä pesenkö pannut käsin vai koneessa). Mutta tittidii, sieni+astianpesuaine yhdistelmällä ne lähtikin paremmaksi kuin aikoihin! Ei ihan kuin uusia, mutta ei myöskään tarttunut pesun jälkeen paistetut lihapullat pohjaan. Vähänkö olin tohkeissani kun asian huomasin, ja jatkossakin tämä sieni tulee olemaan meillä käytössä. Sienellä lähti myös pesukoneen jäljiltä jääneet ruoat lasivuoasta (ai mikä esipesu? ;) ) - ilman pesuainetta. Ainut johon tämä  ihmesieni ei pystynyt oli tuo meidän uunipelti - uskaltaisikohan siihen kokeilla tuota mustaa sientä?


5 kommenttia:

 1. Hyvä postaus!! Mulla oli kans viledat testissä =DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on hyvä et saa tämmösiä testiin ni innostuu edes kerran siivouksesta ;D

   Poista
  2. Hahaha totta =DDD mun on tosin pakko innostua joka päivä kun teen sitä työkseni =DDDD

   Poista
 2. Ou jee, meitsi menee siis näiden todisteiden takia ostamaan näitä Viledoja. Kiitos oikesti ihan huipusta havainnollistavasta postauksesta! Tällaiset on huippuja. Nyt oikeasti näkee lopputuloksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä oli hyötyä, toivottavasti toimii teilläkin ettei tuu hutiostoksia :) Harvoin tulee itsekään mitään uutta ostettua ellei jostain kuule suosituksia..

   Poista