perjantai 5. syyskuuta 2014

äp14

Kohta häämöttää jo edessä äitiysavustuksen hakeminen - ja pitäisi osata tehdä ihan hirveän vaikea valinta että ottaako äitiyspakkaus vai sitten rahana.

Aatun kohdalla valinta oli ilmiselvä, sitä ei tarvinnut edes miettiä. Paljon tuli hyödyllistä, mutta etenkin vaatteissa jäi paljon käyttämättä.


Nyt vähän silmäilin Kelan sivuilta löytyvää esittelyä paketista, ja kyllähän se houkuttelisi vaikka aika paljon olisi turhaakin. Värit ja kuosit miellyttävät, mutta esimerkiksi potkupukuja en Aatulla  käyttänyt kertaakaan, enkä usko että tilanne nyt olisi toinen. Bodyt on tässä paketissa ehkä jopa kivempia kuin 2013, ja pääsisivätkin varmaan useammin käyttöön vaikka niistä edellisistäkin tykkäsin. Potkuhousut oli ainakin viimeeksi niin ihme kokoa että jäi käyttämättä - koon 50 puolipotkarit otettiin sairaalaan mukaan ja poikahan hukkui niihin. Ne oli sopivat kun muuten oli käytössä jotain ehkä 68 vaatteita? Yöppärit tässä jees! Aatun omista laitoin jokusen kiertoon kun oli niin kulahtaneita, että uusillekin on tarvetta.

Toppapuku on tässä edellistä kivempi, Aatun omaa ei tullut edes käytettyä vaan myin sen pois. Pieni toppapuku (pojalle) meiltä kuitenkin jo löytyy, jos se nyt edes on oikeassa kohtaa sopiva. Myöskin vanuhaalari (vaikka se tässä onkin kivemman värinen) ja villahaalari löytyy entuudestaan, toisille ei tarvetta liene. Makuupussista tykkään tässä kovasti, mutta sellainenkin löytyy ja vähintään yhtä kiva. Paketin hatut jäi kaikki käyttämättä, omasta takaa löytyi kivempia ja samoin on nyt. Myös lakanoita ja pyyhkeitä ja ruokalappuja ja kirjoja löytyy jo, samaista purulelua on kaksin kappalein käyttämättömänä paketissaan. Kestovaippa ja äidin selviytymissetti on meille aika turhaa. Mutta tuo iso pahvilaatikko olisi kyllä aika tervetullut, edellinen jo tursuilee :D

Raha taasen, 140 euroa, mitä sillä saisi? Ainakin ne tarpeelliset harjan ja kynsisakset joita ilman jäätäisiin jos pakettia ei oteta :D Näiden lisäksi esimerkiksi syöttötuolin, jonka hankinta tosin olisi ajankohtainen vasta kesän korvalla. Onhan toki myös rattaiden ja vaunujen hankinta taas edessä, johon tuo reilu satanen olisi kyllä ihan mukava avustus.

Järjellä ajateltuna raha olisi varmasti se fiksumpi valinta, mutta se että pääsee kaivelemaan pakettia ja hypistelemään sisältöä, vaikka jo tietääkin mitä siellä on, houkuttelee kyllä kovasti. Kuten sanottu, vaikea valinta ;)6 kommenttia:

 1. Meillä jäi kanssa suurinosa vaatteista käyttämättä ja samoin laitokselle mukaan otettuihin 50cm potkuhousuihin poika hukkui :D luulen, että jos meille toinen lapsi lähiaikoina olisi tulossa niin en ottaisi pakkausta uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla fiiliksillä mennään.. tuolla 140 eurolla saisi kaupasta tai käytettynä ostettua aika paljon kaikkea jolla oikeesti on käyttöä.

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että ite ottaisin ton pakkauksen. Ihan jo melkein tuon vanupuvun takia, mainio!!! :D

  VastaaPoista
 3. Mä otin esikoiselle paketin. Suunnilleen kaikki perusvaatteet jäi käyttämättä, ja ne kaikki hyödykkeet (harja, kynsisakset, makuupussi, villahaalari ym) oli tallessa kakkoselle joten mä en oikeastaan edes harkinnut pakkausta enää tokalle. Kirpputorilta saa 140 eurolla kasattua aika valtavan pakkauksen hypisteltävää ja vieläpä ostettua vaan niitä mistä itse tykkää. :D Ja me tarvittiin silloin uudet vaunut niin oikeestaan sijoitin pakkausrahat niihin. Jos silloisessa pakkauksessa ois ollut joku must have -vaate tai tavara niin sellaisen ois varmaan saattanut löytyä aika pienellä vaivalla (ja pienellä rahalla) jostain fb-kirppikseltä huhuilemalla. :) Mutta tää oli siis mun ratkaisu. Tsempit oman päätöksen tekemiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 140 eurolla sais kyllä aikamoisen kasan vaatteita joita varmasti tulisi käytettyä, noi pakkauksen kun suurimmaksi osaksi jäisi kuiten käyttämättä. Ja esim jo tota vanuhaalaria oon nähnyt kaupattavan, joten jos jokin jäisi kaihertamaan mieltä niin varmasti löytyisi myynnistä. Voi siis olla että paketti jää ottamatta, etenkin kun mikään noista vaatteista ei ole "pakko saada"-listalla. Ainoa jota eniten näistä kaipailen on tosiaan tuo pahvilaatikko :D

   Poista