torstai 26. maaliskuuta 2015

Normaali arki

  Huomaan usein ajattelevani "sitten kun normaali arki alkaa ". Että silloin aletaan taas käymään perhekahvilassa tai alan syömään järkevämmin tai sitäjatätä.. Sitten tajuan että likka on jo kohta kaksi kuukautta, joten eiköhän tämä jo ole sitä meidän normaalia arkea. Ehkä odotin että ristiäiset saadaan hoidettua pois alta. Tai sitä että Ville palaa töihin. Vai ehkä sittenkin sitä kun ei enää tarvitse viettää koko iltaa sohvalla maitobaarina? Niin tai näin, tosiasia on että tämä on sitä normaalia arkea, joskin parin viikon päästä se saattaa taas olla jotain muuta.


Mitä tähän meidän normaaliin arkeen nyt sitten kuuluukaan. Herätään aamuisin yleensä noin kahdeksalta, riippuen lähinnä Aatusta. Joskus se herää aikaisemmin, jolloin tulee meidän väliin köllimään. Joskus harvoin saatan itse herätä ennen lapsia ja tulla sitten touhuilemaan omia, yleensä istahdan tähän koneelle.. Emmi heräilee yleensä myös siinä kahdeksan-yhdeksän aikaan. Ville on nyt vielä ollut kotosalla joten jompi kumpi meistä hoitelee Aatun aamutoimet, riippuen lähinnä siitä onko Emmi siihi aikaan juuri syömässä. Aamupäivällä noin 10-11 mennään sään salliessa ulos, ollaan joko omalla pihalla tai mennään kävelemään, ainakin jos Emmi ei nukahda heti vaunuihin laitettaessa. Ruoka on puoliltapäivin, Emmi jää ulos nukkumaan. 

 
Aatu menee päiväunille syömisten jälkeen, jolloin alkaa äidin oma aika, joka yllätys yllätys ainakin osaksi menee tässä koneella, lisäksi sitten kotijuttuja ja milloin mitäkin. Aatu tosin kuvittelee olevansa jo niin iso poika ettei joka päivä enää päikkäreitä nuku, mutta saattaa kuiten ihan tyytyväisenä olla sängyssään parikin tuntia, itsekseen höpötelleen. Jos nukkuu, niin heräilee kolmen-neljän aikoihin, Emmi samoin. Molemmille murkinaa herättyään. Yleensä kyläilyt, kauppareissut sun muut menot ajoitetaan päikkyjen jälkeen, tai sitten ollaan ihan vaan kotona. Leikkiä, tv:tä, piirtelyä.. Emmi syö joinain päivinä aika tiuhaan, toisinaan ei, joten sen mukaan menee sitten touhutkin. Iltaruoka on viimestään kuudelta. Noin kahdeksalta aloitellaan Aatun iltatoimet puuroineen, jotka yleensä jää Villen hoidettavaksi sillä viimestään noihin aikoihin aloittaa Emmi kunnon iltatankkauksen. Aatu petiin yhdeksältä tai vähän jälkeen, ja me jatketaan sohvalla tankkausta. Jossain välissä käyn suihkussa, ja noin kymmenen-yhdentoista aikaan on Emmi saanut masun täyteen ja nukahtanut, jolloin siirrän omaan sänkyyn jatkamaan unia ja aika usein itsekin kömmin petiin, luen jos jaksan mutta välillä olen nukahtanut jo sohvalla joten ei ehdi edes kirjaan tarttua kun uni vie voiton.. 

Että semmosta meille. 

ps. Ihanaa kun on kevät ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti