tiistai 14. huhtikuuta 2015

Vauvavertailua

Kaksi raskautta, kaksi vauvaa - pakostakin tulee vertailtua ;)
Raskausajat oli tosi samanlaiset, ja mielestäni myös vauvamasu molemmilla kerroilla melko paljon samanlainen ja kokoinen. Synnytykset sitten olikin ihan erilaiset, mutta molempien lopputuloksena ihana pieni vauva ♥ . Ja syntymän jälkeen se vertailu vasta vauhtiin pääseekin :D Ainakin ensimmäisten kuukausien ajan myös vauva-aika on sujunut hyvin samalla tapaa. Allin neuvolan jälkeen pitää kaivaa molemmat neuvolakortit esille ja katsoa mitä Aatusta on vastaavan ikäisenä kirjattu. 


Samanlaista vertailua tehtiin myös kavereiden kesken Aatun ollessa pieni ja ystävillä lähes samanikäiset vauvat. Ystävän äiti oli ollut moisesta vertailusta "kauhuissaan", mutta eihän tätä nyt kilpailumielessä ("meidnä vauva on parempi kun teidän vauva" ) tehdä, vaan silkasta mielenkiinnosta - mitä toinen jo osaa, milloin oppinut ja vähän uumoillen koska voitaisiin osata samaa. Tiedossa siis on että lapset kehittyy eri tahtiin :)

Vertaillaanko teillä?

4 kommenttia:

 1. Vertaillaan. Vertailen omia lapsia keskenään. Esikoisen aikaan vertailin muihin samanikäisiin mikä oli kyllä virhe koska omani oli mallia kirppu ja muiden vauvat isompia ja otin kauheat paineet silloin kun tyttö ei kasvanut. Jälkeenpäin hölmöä ja enää en varmaan asiasta stressaantuisi mutta kyllä olisi silloin ollut parempi olla vertailematta. Toisaalta oon iloinen että pidin pääni täysimetyksen suhteen stressistä huolimatta mutta joku vielä herkempi ois varmaan suunnannut paineissaan korvikekauppaan. Toisen kanssa vertailin vaan esikoiseen. Ovat kyllä kaikenkaikkiaan kuin päivä ja yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmiäkin tulee lähinnä vertailtua vain Aatuun, tosin voinee johtua siitä että nyt ei olla niin paljoa tavattu toisia samanikäisiä joihin verrata :D

   Poista
 2. Oon itse vertaillut miehen ja Venlan kasvua, kun meillä on miehen neuvolakortti. Kyllä on mies ollut 3kk iässä reilusti isompi kuin meidän neiti :D. Ja sitten taas miehen veljenpoika kasvaa samaan tahtiin kuin mies aikoinaan kasvanut.

  Meneepä aika muuten ihan hurjaa vauhtia, juuri luki postausta siitä, että odotat toista vauvaa ja nyt hän jo tovin ollut maailmassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menee, kohta on taas jo uusi kuukausi mittarissa. Apua. :(

   Poista