keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Meidän päivä

Viime keskiviikkona Emmi heräsi kuudelta syömään, ja lopetettuaan en saanutkaan enää unta. Mietiskelin päivän ohjelmaa ja keksin että voisikin taas tehdä päivä kuvina -postauksen. Joten tässä meidän keskiviikko.


Yöllä kolmelta Aatu huuteli äitiä, mutta kun hipsin kurkkaamaan olikin taas jo unessa. Seuraava herätys oli sitten tuo kuudelta, jolloin olinkin jo kumman pirteä. En kuitenkaan viitsinyt vielä nousta, vaan surffailin puhelimella netissä - kolme pakollista pitää käydä läpi heti herättyä eli  face, insta ja blogi. Seitsemän aikoihin päätin nousta, ehtisin ehkä käydä ihan omassa rauhassa aamupissillä ennenkuin Aatu herää. 


Ei herännytkään vielä, joten jatkoin hiljaista hiippailua ja puuhastelua - laitoin pyykin valmiiksi koneeseen ja siistin paikkoja. Lopulta hyökkäsin tavara-/roinakasojen kimppuun - meillä on taas kirppis. Illalla olisi tarkoitus mennä käymään siistimässä pöytä ja viemässä lisää tavaraa, mikäli ehdin.



Vielä puoli yhdeksältäkään ei kuulu heräämisen ääniä joten totean että saa jo alkaa koluamaan. Käyn aamupesuilla, laitan pyykit pyörimään, tiskit koneeseen ja pesen pannut käsin. Vähän vaille yhdeksän kurkkaan Aatun huoneeseen, jo ollaan hereillä. Jään sängyn viereen höpöttelemään ennenkuin poju nousee.


Ja kohta äänien houkuttelemana tuleekin ensimmäinen viereisestä makkarista.
Ja pian toinen.
Ja heti perään loput.
lempparibody.

Aatu toteaa että ei pisslle. Ei pesulle. Ei vaipanvaihtoon. Joten nappaan Emmin ja mennään vaihtamaan hälle päivätamineet. Aatu jää isin huomaan.


Pesujen jälkeen laitan mulle ja Aatulle aamupalan, weetabix kera rahkajogurtin ja mangopalojen. Olin ostanut kokeeksi pakastemangoa, mutta eihän se ollut tuoreen veroista, Aatu ei edes tykännyt. Koirille ruoka meidän syötyä.

Sitten Emmille. Aatu kokkailee olkkarissa ja tuo mullekin välillä syötävää. Ja lisää. Ja lisää. Ja äitihän syö :D Kymmeneltä lähtee Ville töihin. Emmi alkaa jo olla väsy joten laitan itselleni päälle, Aatun potalle ja sitten puen Emmin jo edeltä kuistille nukkumaan. Sitten Aatulle päivävaatteet ja samoilla vauhdeilla ulkovaatteet meille molemmille - mitä ihmettä sinne pitää pukea kun noin paistaa?? Kälylle viestiä josko tulisivat meidän kanssa pihalle.


Vihdoin yhdeltätoista ollaan valmiita lähtöön,vain tunti ajattelemaani myöhemmin :D Aatu olisi halunnut ottaa omat kottikärryt mukaan mutta sain puhuttua ympäri, lainataan serkun kärryjä. Onneksi kummipoika asuu niinkin lähellä, olisin muuten varmaan läkähtynyt. Oli nimittäin lämmin! Vaatetta piti vähentää kaikilta.


Pari tuntia touhuiltiin pihalla, sitten ruoka heillä ja kotiinpäin hipsimään - pitkälti päikkäriajan jälkeen. Emmi oli onneksi nukkunut koko ajan. Kotimatkaan meni tovi pidempään kun Aatu halusi kävellä alkumatkan. Ja kerätä kiviä. Siitä sainkin ajatuksen ja kerättiin myös pari isompaa kiveä kyytiin - äitienpäivä lähestyi ;)


Kotona oltiin noin kahdelta ja nopsaan Aatu vaipanvaihdon jälkeen päikkäreille, odotukset ei tosin olleet korkealla. Meinasin istahtaa koneelle, mutta Emmi päätti että oli nukkunut tarpeeksi. Emmille siis tissiä ja vaipanvaihto ja lisää tissiä. Aatu ei nukahda joten tunnin sängyssäolon jälkeen aletaan leikkimmään. Tässä välissä muistan laittaa ne aamulla pestyt pyykit kuivumaan. Ja taas Emmi haluaa vähän tissiä.


Neljältä välipalaksi jotain pientä sillä kohta pitäisi jo syödä. Aatun syödessä Emmi viihtyy sitterissä joten päätän imuroida loppuun, että vihdoinkin saa imurin pois kuleksimasta. Eihän tämän suuren torpan imuroimiseen mennytkään kuin se kolme päivää. Sillä välin kun laitan imuria kaappiin ehtii Aatu bongata muurahaisansan kylppärin lattialta ja tutkii sitä innoissaan. Pitipä se nyt sieltä keksiä.. Käsipesun kautta takaisin leikkimään. 


Puoli viideltä Emmi alkaa olemaan väsy, mutta en pääse laittamaan sitä ulos nukkumaan, joten syötän sen ja kokeilen miten vaunukoppa toimii nukuttajana sisällä - hyvin toimi ja pian neiti jo nukkuukin. Aatu leikkii huoneessaan joten alan valmistelemaan ruokaa, pian poju kuitenkin kuuli keittiön äänet ja riensi auttamaan. Ruokaa ruokaa. Eilistä lohta ja pastaa. 


Ville tulee töistä ruokailun loppumetreillä ja Emmikin herää nokosiltaan. Kirpparille en enää kuitenkaan ehdi. Aamun aikainen herääminen painaa silmiä joten syötän Emmin sohvalla pötkötellen ja samalla katson hetken telkkua - ohjelma Victoria's Secretin näytöksestä, ei yhtään masentavaa katsottavaa :D Puoli seitsemältä lähden käymään postissa. Pari pakettia oli odottamassa, ja tulipa ostettua pari suklaapatukkaakin kun teki ihan hirveesti mieli. Kotimatkalla huomaan että housut oli puklussa.


Ville ja Aatu lähtevät käymään mummilla ja me tytöt käydään tutkimaan leikkimattoa. Tv.stä tulee joku rasva vastaan sokeri -ohjelma..ainiin, ne suklaat! Ja sinne meni. Puoli kasilta siirrytään sohvalle syömään. Torkahdellaan molemmat. Pojat tulee kotiin ja laittavat saunan tulille, Aatu olisi jo heti menossa saunaan. Onneksi lämpenemisessä ei mene kauaa ja kohta pojat jo istuvatkin lauteilla. Ville hoitelee Aatun iltatoimet, kun me lorvitaan sohvalla.


Jatkan torkkumista ja tv.n katselua. Yhdeksältä tajuan että Emmille on iltatoimet tekemättä, joten hoidan ne ja mennään takaisin syömään, nukahtaa aika pian.


Kymmeneltä siirrän omaan sänkyyn nukkumaan ja menen itse suihkuun, jaksoimpa hetken istua lauteillakin.


Suihkun jälkeen rasvat naamaan ja sänkyyn, kello lähenee puoli yhtätoista. Hetken jaksan lukea mutta pian uni kutsuu.


Päivän saldo:
Kahdeksan vaipanvaihtoa.
Kahdeksan kertaa tissillä.
Paljon pusuja. 
Kaksi suklaapatukkaa lisää vyötäröllä.
Kuusi pudonnutta sukkaa (miksei vauvoille ole sukkia jotka pysyy jalassa..)


4 kommenttia:

  1. Blogissani olis sinulle haaste, tää haaste on just kuin sinulme tehty :D

    VastaaPoista
  2. Kokeilepa polarn o pyretin sukkia, ainoat, jotka pysyy jalassa. Ei oo tutuillakaan enää muita kun ovat suosittelujeni jälkeen näitä kokeilleet: http://www.polarnopyret.fi/tuote/jarrusukat-16-24/60266246/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Täytyy ostaa mikäli tulee vastaan :)

      Poista