lauantai 4. heinäkuuta 2015

5kk

Ihan hurjaa, kuukauden päästä meillä juhlitaan jo puolivuotispäiviä :o. 
Sitä ennen tuli kuitenkin täyteen viisi kuukautta, jotenka tässä pienen tyllerön kuulumisia :)

Emmi on hyväntuulinen ja iloinen tyttö, joka kylläkin yleensä  kaipaa seuraa viihtyäkseen. Pölisee ja pörisee ja pitää kaikenlaisia hassuja ääniä. Kuukausi sitten näytti että olisi alkanut vierastamaan, mutta ainakin toistaiseksi se onkin jäänyt niihin muutamaan kertaan joten ehkä olikin jotain muuta. 

Päivärytmi on pysynyt kutakuinkin ennallaan, ainut että nukkumaan käy hieman aikaisemmin ja ekat päikkärit on vähän lyhyempiä, pari tuntia, ainakin mikäli pihalla on yhtään lämmin.

Noin viikon ajan on nyt saanut kolme kiinteää ateriaa päivässä - iltaisin puuron, päivällä yhden hedelmäaterian (aamulla) ja yhden kasvissoseen. Parin viikon päästä otetaan sitten lihat mukaan. Korviketta saa satunnaisesti tarpeen mukaan. Kaikki kasvissoseet ja puuro on maistuneet hyvin, mutta hedelmäsoseet saa aikaan hurjia irvistyksiä ja suurin osa taitaa päätyä muualle kuin masuun. Kiinteiden aloituksen jälkeen vatsantoiminta on hidastunut selvästi, mutta enemmän se häiritsee äitiä kuin tyttöä.


Päinmakuulla viihtyy entistä paremmin, mutta useimmiten on lentoon lähdössä kädet levällään, ja saatiinkin neuvolasta ohje että voisi kyynärnojaa treenailla pari kertaa päivässä - lähtisi se selälleen kääntyminenkin sujumaan.  Sylissä ollessa pitäisi vain istuskella, vauvana ei tahtoisi juuri pötkötellä. Myös seisottamisesta on innoissaan. 

Istumassa ihmettelee varpaitaan, mutta makuulla ei niitä vielä osaa tavoitella. Jalat kullä usein sojottavat kohti kattoa, joten eiköhän ne varpaatkin sieltä kohta bongata.

Leluja tavoittelee ja osaa ottaa maasta käteensä, ja vaihtaa kädestä toiseen. Tutin kanssa pelaa, ottaa suustaan ja laittaa takaisin, yleensä kyllä jotenkin väärinpäin. Myös kaikki muu menee suuhun, paremman puutteessa sitten vaikka nyrkit. Ja kuolaa riittää - Aatulla en käyttänyt kuolalappuja ollenkaan vaikka sekin vähän kuolasi, mutta Emmillä menee välillä parikin päivässä. Hampaita ei kuiten vielä ole näkösällä.


Pituutta oli tullut huimat 3.5cm, ja sen on huomannut vaatteissakin kun osa 68 on alkanut tuntumaan piukoilta, vaikka ajattelin että niillä pärjätään koko kesä. Painoa taasen oli tullut vajaa 500g, ja sen takia lisättiinkin kiinteät kolmeen päivässä. Mitat nyt siis 67cm ja 7570g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti