keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Sopiva ikäero?

Jostain luin että alle kahden vuoden ikäero lapsilla olisi huono, aiheuttaen ongelmia sekä vanhemmille että lapsille. Onneksi luin tämän vasta nyt ;)


Toiset ajattelevat että tehdään lapset pienellä ikäerolla, niin on sitten "alta pois". Toiset taas haluavat isomman ikäeron, niin ehtii välissä vähän palautua vauvakuvioista ja esikoinenkin saa rauhassa kasvaa ja kehittyä.

Toisaalta taas, aina siihen ikäeroon ei voi toiveistaan huolimatta itse vaikuttaa..


Itse en ollut ajatellut juuri mitään, ennenkuin asia oli käsillä. Aatun synnyttyä vauvakuume oli pian takaisin, ja toinen sai luvan tulla kun on tullakseen. Ikäeroa lapsilla on noin 1½ vuotta. Meillä tämä on ollut varsin hyvä. Jos Emmi olisi syntynyt esimerkiksi vuotta myöhemmin, olisi vauvavuosi saattanut olla paljon rankempi, Aatun osalta... 


Nyt Aatu otti vauvan hyvin vastaan ja suhtautui hyvin siihen että äiti oli kiinni vauvassa ensimmäiset kuukaudet - epäilen, että myöhemmin tilanne olisi todennäköisesti ollut eri. Toisaalta taas, olihan Aatu aika vauva vielä itsekin, ja joutui yhdessä yössä hyppäämään isoveljen saappaisiin. Eipä siinä itsekään paljoa ehtinyt palautua ja hengähtää, etsiä sitä "normaalia" itseä.

rypälevarkaissa
 Mutta koen että hyvä näin, meillä on toiminut tämä vähän pienempi ikä-ero. Mutta kaikki ovat erilaisia, joten mites teillä? :)

1 kommentti:

  1. Meillä on 10 kuukautta vanha neitonen ja toista ollaan jo laitettu tilaukseen saa sitten nähdä minkälainen ikäero tulee :)

    VastaaPoista