torstai 2. kesäkuuta 2016

Kun suursyömäri pistää stopin

 Aatu on pienestä pitäen ollut hyvä syömään. Vauvana maistui kaikki. Vielä jokunen kuukausi sitten maistui melkein kaikki. Ja söi isoja annoksia. Olin hyvilläni - eipä oo isänsä kaltanen ronkeli ;)
Mutta tuuletinkohan liian aikaisin..Tätä nykyä syö hiirulaisen annoksia. Ja kaikki on "en tykkää" , ennekö edes maistaa ruokaa, myös ne jotka ennen oli herkkua. Aamupalaksi haluaa banaanin. Ruoaksi haluaa banaanin. Tai jauhelihaa ja makaronia.. Satun vaan olemaan sellainen paskamutsi joka tekee myös muita ruokia, ja sitä syödään mitä on tarjolla. Tai ollaan syömättä ja vartutaan seuraava ruoka. Sen verran olen sentään löysännyt periaatteita että aamu-/iltapalaksi saa muutakin kuin puuroa tai muroja, jotka ennen oli ne vaihtoehdot. Enpä mä itsekään jaksa niitä samoja joka päivä syödä. 

En kuitenkaan ole asiasta juurikaan (vielä) jaksanut stressata, enkä usko että "pakottamallakaan" mitään hyvää saa aikaan, joten välillä meillä sitten syödään vähän heikommin. Toisinaan sitten taas tankataan, kun pääsee nälkä yllättämään.

 Päreetkään ei ole kuin vähän kärähtäneet paristi, sillä onhan se aika ärsyttävää kun kaikesta sanotaan en syö / en tykkää ;) 

Onneksi lapsen elämässä tuntuu olevan vaiheita vaiheiden perään - ehkä tämäkin on vain joku vaihe.  Viitteitä siitä antaa ainakin esimerkiksi se, että viime viikolla kana vielä oli en tykkää, tällä viikolla sitä pyydettiin lisää. Kohti voittoa siis! \o/

Muita paastoilijoita? :D

5 kommenttia:

 1. Eiköhän se taas tuu hyväkin ruoka vaihe.
  Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
  Oikein hyvää torstai iltaa sulle.

  VastaaPoista
 2. Meillä tuo neitikäinen pisti stopin syönnille ollessaan kaheksankuinen, hyvä jos yhen lusikalisen ruokaa otti, sitten suu tiukasti kiinni ja välillä huudettiin eeeeeeeiiiiiiiii... Hermoja se kyllä vaati, mutta hengissä tuo laps tuolla on ja hyvin kasvanut ;)
  Toivottavasti menee Aatulla nopeesti ohi ja nauttii pian äipän ruokapatoja♡♡
  Ja ihan tiedoksi, käyn lukemassa sun postaukset mutta unohan kommentoida ;)
  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että täällä joku käy, vaikkei kovin vilkasta tää elämä täällä olekaan :D

   Poista
 3. Meillä tuollainen vaihe on kestänyt kohta jonkun 1½ vuotta! Olen jo todellakin luovuttanut, ei se varmaan koskaan suostu syömään mitään :/ makaronia ja kalapuikkoja, raejuusto, tuorekurkku. Joskus makkara. Aamuisin yleensä puuroa, edes vähän. Muuten ei mitään, ei edes suostu maistamaan. Aina tarjoan sitä ruokaa mitä on tehty, mutta ei. Pakottamaan en ole ruvennut, koska siitä se kammo varmaan vasta tulisikin. Herkut tottakai kelpaisi, niistä ei nirsoilla :D Aika hermoille käypää todellakin. Ensi viikolla 3v neuvola, täytyy siellä mainita asiasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se on kyllä kumma kun herkkuja kohtaan ei nirsoilla yhtään, vaikka olisi kuinka uutta ja erilaista mihin tottunut :D :D
   Oih, toivottavasti teilläkin alkaa jossain kohtaa ruoka maistumaan monipuolisemmin, vaikka hyvinhän ne tuntuu kasvavan tuolla vähän yksipuolisemmallakin ravinnolla :D Voin vaan kuvitella kuinka turhauttavaa se välillä on, meillä tätä takana muutama kuukausi ja jo nyt välillä meinaa tulla rumia sanoja :D Tuu kertomaan mitä neuvolatäti sanoo ;)

   Poista