torstai 6. lokakuuta 2016

Silmäpusseja ja aikaisia aamuja

Tässä viime aikoina olen aamuisin saanut peilistä katsella mulle jotain ihan uutta, nimittäin silmäpusseja ja tummia silmänaluasia. Vaikka aamuisin ei juurikaan väsytä eikä tee tiukkaa herätä, niin päivän aikaan se väsy iskee ja iltaisin olen aikalailla heti lasten jälkeen sängyssä. Vapaapäivinä tekee mieli ottaa päikkärit, ei olisi mikään yllätys mikäli tästäkin kohta kellahtaisin kumoon ja torkahtaisin ;)

Mutta vihdoin alkaa aamurutiinit olla kunnossa ja kello soimassa sopivaan aikaan. Pari kertaa piti herätystä aikaistaa ettei olisi niin mahdoton kiire. Tosin sekin vähän auttoi kun huomasin että keittiön kello oli viisi minuuttia jälessä, mur. Ihmettelinkin miten hitossa meillä meni pukiessa aina mukamas niin kauan..

5.10 se herätyskello pärähtää soimaan. Laitan illalla kaiken mahdollisen valmiiksi, jotta aamulla ei tuhraudu minuutteja mihinkään turhaan. Lasten vaatteet ja reput. Omat vaatteet. Aamupesutarpeet ja meikit. Eväät niin pitkälle kuin mahdollista. Nimittäin pienikin mutka matkaan, kadonnut hanska, autonavaimet tai nimeämätön vaate, voi olla liikaa.


Aamulla hoidan itseni (ja koirat) ensin valmiiksi, ja lapset hertän viimeistään 5.45. Ensin Aatu, puetaan päälle ja käy takaisin köllimään siksi kun herätän Emmin, puen sille päälle ja tehdään aamupesut. Sitten Aatu pesuille, pientä aamupalaa ja ulkovaatteita siinä ohessa (Emmi ei muista kiukutella tässä kohtaa kun samalla mutustelee murkinaa ;) ) Tällä tyylillä ehditään hyvin, mikäli kaikki menee sujuvasti. Talvea odotankin vähän kauhulla - kuinka aikaseen pitää herätä kun onkin lumitöitä tiedossa..

Sellaisia on meidän päiväkotiaamut. Yksin jos teen lähtöä töihin saan nukkua puolisen tuntia pidempään. Vapaapäivinä taasen olen ikionnellinen kun saa nukkua "pitkään", yleensä Emmi herää noin seiskalta. Mutta sekin on jo kaksi tuntia työaamuja pidempään. 

Ihan superyllättynyt olen ollut lasten aamuheräämisistä, vähän jännitin kuin väsyneitä ja kiukkuisia tulee aamuisin olemaan. Mutta niin reippaasti molemmat nousee ja aamutoimet sujuu enimmäkseen yhteistyössä. Mahtavia ♥

Olen tässä ihmetellyt mitä olen aamuisin puuhaillut ennen lapsia, kello kun oli tuolloin herättämässä 5:20, enkä ollut töissä juuri aikaisemmin kuin nykyäänkään :D Tosin ehkä silloin ei tarvinnut työmatkalla miettiä että olihan vaatteet varmasti puhtaat ja tulihan tukka kammattua..

Miten teidän töihin- & hoitoonlähdöt menee? 
Vinkkejä sujuviin aamuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti