torstai 13. maaliskuuta 2014

8kk

Maanantaina tuli taas kuukausi lisää ikää mittariin, ja poju senkun kasvaa ja komistuu ;) Tänään 8kk neuvolassa saatiin mitoiksi 8510g ja 72 cm (+370g ja 2cm /kk). Ja mitä kaikkea uutta tässä kuukauden aikana onkaan opittu!

Aatu on aina vaan yhtä ihanan iloinen ja hyväntuulinen poika suuren osaa päivästä, lähinnä ainostaan väsyn iskiessä alkaa kiukuttaa. Tosin nyt on muutaman kerran tullut ilmi vähän sellaista huomionhaku kiukkuhuutuoa, saa nähä kuin tavaksi se tulee.

jaaha, täällähän on vielä yksi koskematon kasa..
Suurta viihdykettä on äidin lehtikasat lattialla, niiden parissa viihtyy pitkiä aikoja. Nyt myös kirjahyllyn ylemmältä hyllyltä on pari kertaa saatu saalista, voi sitä voitonriemuista ilmettä kun suuren äherryksen jälkeen jotain sieltä saa käsiinsä. Toinen mikä on hurjan kiinnostavaa, on huoneiden ovet. Niitä työntää auki/kiinni ja ihmettelee kosketuksensa vaikutusta; liikkuvaa ovea, oven kahvassa heiluvaa koristetta tai kolinaa joka kuuluu kun ovi osuu takana olevaan lipastoon. 

Mutta äippä saa kyllä olla valppaana, kovasti nuo johdot, pistorasiat, koristeet yms. mihin ei saisi koskea vetävät puoleensa. Alkaa pikkuhiljaa meilläkin tavarat katoamaan pöydiltä :D "Aatu ei" on tullut tutuksi, joskaan sillä ei juurikaan ole muuta vaikutusta kuin olan yli vilkaisu.


Aatu nousee polviseisontaan tukea vasten, pari kertaa noussut siitä vielä jaloilleenkin. Seuraa halutessan perässä jos menen toiseen huoneeseen. Uusi hassu juttu jota tekee on se, kun on kontillaan esim sohvan edessä ja puskee päätänsä sohvaa vasten. Myös enonsa on kuulemman tätä harrastanut pienenä ja ihan suht normaali mies siitä on kasvanut, joten en vielä asiasta huolestu ;)

Maanantaina, juuri kun 8kk tuli täyteen otti Aatu ensimmäiset muutamat konttausaskeleet, ja sen jälkeen matka on kasvanut muutamalla askeleella lisää. Tänään mentiin jo aika pitkiä matkoja ja neuvolassakin heti näytti lääkärille kuin konttaus sujuu ketterästi. Pääasiassa siis ryömitään vielä, aika haipakkaa se meno välillä on niinkin. Maanantaina myös onnisti ekan kerran potalla käydessä, kun pikkuinen pissi lirisi pohjalle. Hahah, kuinka pienestä sitä voikaan ilostua :D No, toista kertaa ei ajoitus olekaan sitten mennyt kohdilleen, mutta eipä tuolla ole kiirekään.


Muita vauvoja kun ollaan tavattu on Aatu aikaisemmilla kerroilla lähinnä makoillut paikoillaan ja touhunnut sen lelun kanssa mikä eteen on sattunut, nyt parina viime kertana on alkanut kiinnostua myös muista läsnäolijoista ja leluista ja menee "mukaan" toisten touhuihin.

Kuukausi sitten yöt oli aika levottomia, mutta tämä on onneksi hieman helpottanut. Nyt mennään taas keskimäärin kahdella heräyksellä, jolloin lähes poikkeuksetta syödään ja jatketaan unia, plus aamulla kuuden-seitsemän aikaan kun herää otan meidän sänkyyn syömään ja nukutaan vielä tunti pari. Päikkäreitä on jatkettu samalla kaavalla kuin aikaisemminkin, yhdet pidemmät pari tuntia heräämisestä ja parit lyhyemmät päivemmällä.

Pinsettiote toimii välillä kun napsii muru-papanoita tai kasviksia suuhunsa. Ja yleensä se on vasen käsi jolla ruokia pöydältä ottaa, näinköhän pojusta tulee enon ja isopapan tavoin vasenkätinen :)

Aatu osaa myös vilkuttaa.

Hampaita suusta löytyy kaksi ihanaa.


Semmonen vauhdikas oppimisen kuukausi meillä on takana, mitähän kaikkea uutta osataan kun ikää on kasassa 9kk?

6 kommenttia:

 1. Voi ei, mikä sydäntenmurskaaja <3 Ihanaa, kun joka kuukaus kerrot, mitä uutta on tullut opittua. Ei varmasti mene enää kauaa, kun äippä saa toden teolla juosta perässä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Näitä on kiva tehdä myös itselle muistoksi, noita vauvakirjoja kun on tullut vähän laiskasti täytettyä :D Äippä meinasi jo eilen saada sydärin kun poju konttaili pesuhuoneeseen ja hetken kuluttua löytyikin sieltä seisomasta pesuhuoneen penkkiä vasten, erittäin huteran näköisesti ;D

   Poista
 2. Huoh, kyllä välillä tulee ikävä noita aikoja, kun nuo kaks tasmanian tuholaista oli noin pieniä. Aatu on kyllä aivan ihana, söpöläinen:D ja ei varsin mene aikaakaan kun jo juoksee;)
  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä sen että näitä aikoja tulee ikävä ♥

   Poista