lauantai 8. maaliskuuta 2014

Hyvät ja huonot härpäkkeet

Vauvalle tulee hankittua yhtä ja toista. Toiset on käytössä jopa ylittäneet odotukset, mutta tokihan niitä hutiostoksiakin muutama tuli.

Ensin näitä joita ilmankin olisi tietysti selvitty, mutta jotka kivasti helpottivat arkea pienen vauvan kanssa.

Sitteri, ei meillä ollut mikään kummoinen vaan käytettynä ostettu perus sitteri, Emma taisi olla merkiltään. Sai ihan makuuasentoonkin joten Aatu oli tässä melko pienestä lähtien, esimerkiksi kun keittiössä piti jotain hääriä niin nostin sitterin pöydälle ja Aatu sai siitä katsella touhuja. Pöydällä olo piti tietysti lopettaa heti kun jätkä alkoi liikkumaan siihen malliin että saattaisi sitteristä pudota. Sitteristä oli apua myös kun yksin käytin pojua kylvyssä ja piti saada käärö laskettua johonkin siksi aikaa että saan itseä kuivattua. Myös ensimmäiset ruokailut hoitui sitterissä, ennenkuin siirryttiin syöttötuoliin.

Toinen apu ensimmäisiin kylpyhetkiin oli kylvetystuki. Etukäteen kun luin mitä vauvalle tulisi hankkia niin tästä moni tuntui olevan sitä mieltä että ihan turhake. Itse kuitenkin koin tämän todella hyväksi apuvälineeksi ensimmäisten kuukausien kylvetyksiin, ei tarvinnut jännätä että vauva pulahtaa veden alle kun muutenkin ne ekat kylvyt vähän jänskätti, ja sai kädet vapaaksi.

Soiva mobile sängyn päällä antoi aamuihin aikaa tehdä omat aamutoimet kun vauva viihtyi sängyssänsä pyöriviä pikkupehmoja katsellen. Mobilen "musiikkiosa" on vieläkin käytössä, rauhoittamaan jos yöllä ei meinaa tulla uni, vaikka muuten tästä piti luopua muutama kuukausi sitten kun sängyn päällä leijuvista öttiäisistä alkoi olla enenmmän haittaa kuin hyötyä (siis äidin kannalta ;)). Toinen äidille pieniä omia hetkiä suova härpäke oli leikkimatto, jonka ääressä poju saattoi viihtyä yksin pitkiäkin hetkiä. 

Jos näistä kuitenkin saisi valita vain yhden jota seuraavankin kanssa käyttäisi niin olisi se ehdottomasti matkarattaat. Niin kätevät kaupoilla kun ei tarvi isoja vaunuja ottaa mukaan, vielä kun meillä ei autoon sitten juuri enää muuta mahtuisikaan, ja helppo liittää turvakaukalo niihin kiinni. Muutamat kerrat ajattelin että käyn esim kaupassa ilman rattaita, kun ihan vaan nopsaan pyörähdän. Mutta oi ja voi selkäparkaa kun pojua kaukalossa vähänkään pidempiä matkoja kantelin.Turhakkeita olikin alkuun paljon vaikeampi keksiä, vaikka kyllähän niitäkin sitten lopulta löytyi useita. Yksi mikä harmittaa ehkä eniten on kehto, se oli ajatuksena niin kiva, mutta jäi meillä ihan vaan muutamaan lyhyeen käyttökertaan, eli voinee siis laskea turhaksi. Nyt en oikein raaskisi sitä kuitekaan myydä, mutta ei se taida meillä mahtua olemaankaan :(  

Hankin etukäteen paljon imetykseen liittyviä juttuja, jotka melkein kaikki osoittautui turhiksi. Imetystyynyn käyttökerrat taisi jäädä kahteen kokeiluun, en vaan osannut käyttää sitä ja imetys sujui hyvin muutenkin. Rintapumppu, maidonkerääjä ja muut keräykseen ja säilöntään liittyvät välineet olivat myös täysin turhia, koska ei sitä maitoa sitten riittänytkään säilöttäväksi asti. Myös imetysliivien käyttökerrat jäi ihan muutamaan, urheiluliivien tyyppiset saumattomat liivit on olleet mukavampia ja niitä pystyi käyttämään myös öisin. Imetyspaitoja en ostanut yhtään, onneksi. 

Bumbon ostin hetken mielijohteesta, kun halvalla tuli vastaan. Ajattelin että se voisi olla kätevä uimahallissa, mutta kaukalo on toiminut toistaiseksi hyvin ja siitä ajattelin siirtyä pesuvatiin. Jossain kehuttiin tätä hyväksi myös kotona saunoessa, mutta pesuvati taitaa olla parempi siinäkin. 

Myös turhakkeista löytyy leikkimatto, koska sorruin ensin ostamaan söpön ja nätin maton - joka siis oli ihan liian tylsä vauvan mielestä. Kaverilta sain kuitenkin lainaan kamalan värikkään maton, ja johan alkoi viihtymään :D

Semmosia. Löytyykö muiden hyödykkeistä tai turhakkeista samoja vai meneekö ihan just toiste päin? Nämähän on niin yksilöllisiä, yhtä monta tapaa ja tarvetta kuin on vauvoja ja äitejäkin :)

2 kommenttia:

 1. Imetysliivit oli esikoisen aikaan ihan must. Kakkosen kanssa käytin ehkä ekat pari kuukautta (imetystä jatkoin yhteensä 1v3kk mutta ihan normiliiveillä).
  Rintapumppu on ollut myös mulle must. Esikoisen aikaan toinen tissi vuosi hulluna kun imetin toisesta joten maidonkerääjät oli must. Pakastin silloin ne vuotaneet maidot, jotain pari desiä päivässä. Hamstrasin niitä kerääjiä siis tokan imetykseen valtavan määrän, kuten myös liivinsuojia ja pakastusjuttuja yms. Ei tarvetta. :D

  Leikkimatto on meilöä ollut myös ihan must ja sitterikin. Bumbo oli tokalla käytössä paljon jossain vaiheessa mutta ahkera käyttö kesti vain ehkä kuukauden joten siinä mielessä kovin lyhytaikainen hyödyke.
  Manducan laskisin meillä turhakkeeksi. Liinan vähän enemmän hyödylliseksi muttei sekään mikään must. Kaikkein turhin ostos lienee sack'n'seat matkasyöttötuoli. Ei mitään virkaa. Ja matkarattaat on kyllä must edelleenkin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy kans tuo matkasyöttötuoli, ostin alkuvuodesta helsinginreissulle mutta oli silloin vielä vähän turhan pieni siihen. Saa nähä tuleeko se meilläkään käyttöön pääsemään, tarvittaessa syötöt onnistuu sylissäkin ja kuiten joutuis ollee koko ajan hollilla kun ei se mikään kauhean varman tuntuinen ollut.. Liinan/repun ostoa mäkin silloin harkitsin, onneksi ei tullut ostettua kun yhtään en moista ole kaivannut.

   Poista