keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Järjestelyä

Jouluaattona se alkoi. Avasin yhden kaapin, joka jo pitkään oli pursuillut yli äyräiden ja kaivannut järjestystä, ja hommaahan piti sitten ruveta heti. Siinä aaton muiden tohinoiden ohella.  Myös muut epäjärjestyksessä olleet kaapit, niin keittiössä kuin muuallakin, on pikkuhiljaa saaneet osansa. Ja minä kun ajattelin ettei mulle mitään pesänrakennusjuttuja tulisikaan. Mutta ihan hyvä näin, tuskin noita muuten tulisi järjesteltyä ikinä :D Kummasti sitä tulee tilaa kun ihan vaan vähän järjestelee uusiksi, esimerkiksi vessassa on nyt yksi tyhjä laatikko ja puolikas allashyllyä vapaana. Vielä kun sama inspiraatio iskisi joskus tuolla vaatehuoneessa käydessä, mutta kummasti siellä pystyy käymään ilman minkäänlaisia järjestelyhimoja :S
Voi vaan miettiä taas että miksi meillä on niin paljon kertakäyttöastioita? Ja kuinka monta meikkilaukkua sitä oikein tarvitsee, kahdeksan? Entä mistä kummasta noita kuulakärkikyniä on kertynyt noin tuhottomasti? Miksi yhdessä kaapissa oli jättikokoinen pahvilaatikko lähes tyhjillään, ja olen koko ajan vain kuvitellut että se on täynnä jotain papereita? Pitääkö kaikki paperikassit säilyttää? 

vika kuva lainattu ;)
Eniten kyllä syyhyäisi käydä tuon tulevan vauvanhuoneen kimppuun, mutta kun ei oikein tiedä mitä sille tekisi :/ Maalaukset sun muut jää tekemättä eikä uusia huonekalujakaan hankita (vaikka kuinka tahtoisi..) ja vanhoista tulee sellainen sekameteli että ärsyttää jo valmiiksi, ja siten mieluusti vain sulkisi oven :D On sielläkin tosin jo kaapit järjestelty, joten kai tuo pikkuhiljaa valmistuu..


Tuota yhtä kuvaa googlatessa vastaan tuli myös Iltasanomien Oletko hamstraaja -artikkeli. No, ainakaan näiden varoitusmerkkien perusteella ei pitäisi olla vielä hätää..

1. Osa asunnostasi muuttuu käyttökelvottomaksi
2. Et osaa järjestää romujasi
3. Keräämilläsi tavaroilla ei ole arvoa
Pakonomaisella hamstraajalla ei ole pelkästään paljon tavaraa, vaan suurin osa niistä on myös arvottomia. Joitakin pakonomaisen hamstraamisen merkkejä ovat muun muassa mainospostin, katalogien, lehtien ja sanomalehtien säilyttäminen. Vaatteista, joita ei ole käyttänyt vuosiin ei voi luopua, koska niitä saattaa joskus vielä pitää ja rikkinäiset laitteet tai tavarat voi vielä joskus korjata.


Hups, tässähän kuulostaakin muutama kohta tutulta..

4. Sinulla on liikaa lemmikkejä
5. Kodistasi on tulossa epähygieeninen
6. Sosiaalinen eristäytymisesi lisääntyy
7. Suutut tai puolustelet ongelmaasi
8. Et halua luopua mistään
9. Olet ahdistunut tai psyykkisesti sairas

1 kommentti:

  1. Tässä sulle haaste :)
    http://my-fantazya.blogspot.fi/2015/01/viiden-haaste.html

    VastaaPoista