lauantai 7. helmikuuta 2015

1½ vuotias

Voi apua kun tämä aika menee, mun pieni vauva on jo puolitoistavuotias touhukas jätkä. Päivät menee puuhaillessa, ja koko ajan tuntuu oppivan uutta. Ja ylettävän korkeammalle, kohta tulee työpöydällä seinä vastaan että saisi tavaroita ulottumattomiin ;D

Aatu on innokas auttamaan. Nostelee pyynnöstä koirien kupit ja antaa ne sitten koirille takaisin kunhan saa niihin ruoan laitettua. Yksi päivä piti saada itse laittaa ruokakin, Aatun mielestä koirat vaan olisi tarvinnu hippasen enemmän papuja mitä normaalisti. Myös tiskikoneen tyhjennys on meidän yhteistä puuhaa, ainakin aterimet tyhjentää laatikkoon, vaikkei ne siellä oikeille paikoille vielä löydäkään, mutta onko tuon niin väliä, ja välillä kantelee lautasiakin kaappiin laitettavaksi. "Auttaa" myös lattialta tai tuolilta ylös kädestä kiskoen.

Osaa vaatia haluamaansa, syliin halutessa kääntää jaloista että ollaan oikein päin ja sitten kädet ojossa odottaa että otetaan syliin, tai hakee kädestä pitäen leikkimmään tai minne haluaakaan, taputtaa paikkaa vierellänsä kun haluaa että siihen tullaan istumaan.


Matkii tekemisiä, ilmeilee ja hassuttelee.

Muutamia sanoja tulee, ainakin kurkku, pappa, kukka (joksin tämä on jotenkin kummasti muuttunut ja sanookin nykyään "kukki" vaikka aikaisemmin sanoi kukka :o ), kiitti, kala, kuua (kuuma), kakka (osaa kertoa koska se on pöksyssä, tosin nykyään myös pissi on kakka), kiivi. Suurin osa k-sanoja, meneeköhän se useinkin niin että valikoituu jokin tietty kirjain? Epäselvemmin mutta niin että ainakin kotiväki ymmärtää on koia (koira), pylly ja mummo. Välillä ihi eli isi. (ja äitiä ei vieläkään, hmh ). Olen huomannut että muutenkin yrittää kovasti matkia sanoja, mutta ne nyt on vähän mitä sattuu vielä.

Ja nyt, kun varsinaisesta 1,5 vuotispäivästä on jo kohta kuukausi, on sanoja alkanut tulemaan koko ajan lisää, tosin suurin osa sillä omalla pienellä tvistillä. Uusia on esimerkiksi vaavi, kakki eli takki, tsuui eli ksylitoli :D ja kaavi/kaali eli vaari.

Ruoat maistuu hyvin, tosin purkkiruokien kanssa on alkanut vähän nirsoilemaan mutta ihmekös tuo, tuskin ne mitään herkkua on :D. Tomaatti tällä hetkellä lähestulkoon ainut josta ei tykkää. Syö pääasiassa itse, välillä autetaan etenkin lopussa kun pitää kaapia loput sapuskat yhteen kasaan. Välillä ei edes anna auttaa. Ruokailun lopettaessa ojentaa lautasen ja sanoo kiitti. Sokerisia herkkuja ei vielä paljoakaan ole saanut, silloin tällöin juhlissa pieniä maistiaisia, pääasiassa kuitenkin herkuttelee marjoilla ja hedelmillä.


Nukkuu kuten ennenkin, joskus tulee (haetaan) aamuyöstä meidän väliin jos kuuluu huutelua, mutta yhä useammin nukkuu aamuun omassa sängyssä. Päikkärit nukkuu puolilta päivin, 2-3 tuntia. Tuttia syö nukkuessa, ja neuvolan vinkistä huolimatta saa vielä syödäkin. Kokeillaan eroon sitten vaikka joskus keväällä/kesällä.

Harjoittelee pukemista, kengät on kova juttu, usein jonkun muun mutta välillä omatkin, samoin pipo ja kauluri, hanskoistakin toisen saa käteen (tai ainakin sinne päin), paitaa ja sukkia yrittää.

Potalla istuu mutta harvoin sinne mitään tulee.


Leluista eniten käytössä on legot, maatilan elukat, autot, kirjat ja palapelit. Haluaa usein olla katsomassa, ja mielellään osallistuisikin, kun leivon tai kokkailen. Ja saippua- yms. putelleilla jaksaa aina vaan touhuta, kiikuttaa niitä edestakaisin kylppärissä. Kylvyssä viihtyisi varmaan tunti tolkulla, samoin autotallissa.

Neuvolassa saatiin mitoiksi 82,5cm ja 11,4kg. (1v3kk mitat 79cm ja 10,6kg)

Välillä hämmästyn kuinka iso jo onkaan, kuinka ymmärtää paljon ja oivaltaa itsekin. Mutta sitten, toisena hetkenä kuinka valtavan pieni vielä on ♥

2 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä köykäinen poika 1,5v, kun meillä Venlan serkku painaa saman verran ja on vasta 9kk :)

  Suloinen poika ja mikä hymy, niin valloittava ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nää on niin vaihtelevia nää pikkuisten kasvut ja painot, mulla taasen erään ystävän tyttö painoi lähes kaksivuotiaana saman kuin aatu puolta nuorempana :D

   Poista