lauantai 8. toukokuuta 2010

Girya

Olohuoneen nurkassa nököttää kaksi aika söpöä rautamöhkälettä, 4 ja 8 kilon kahvakuulat. Näin treeni-esityksen toissavuonna FitnessExpo tapahtumassa ja innostuin kapineesta heti, ja tietysti oli pakko saada oma kuula. Aika vähälle käytöllehän nuo ovat jääneet, mutta aina silloin tällöin tulee vähän heiluteltua :) Tehokasta on! Harmittaa että salilla, jossa käyn, ei ole kahvakuula-tuntia. Olisin siellä heti. Jos jollain on mahdollisuus päästä kokeilemaan kuulaa ohjatulle tunnille, niin suosittelen lämpimästi. Olisikin ehkä fiksuinta aloittaa harjoittelu osaavan ohjaajan opastuksella ettei saa vahinkoa aikaan. Itsehän en näin ole tehnyt ja odottelenkin koska saan vaikkapa selän rikki väärin tehtyjen liikkeiden ansiosta :S


”Kahvakuula eli girya (eng. kettlebell) on pyöreä kahvallinen metallipallo, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta.”

”Kahvakuulan erityispiirre on sen soveltuvuus koko kehon liikkeisiin, kuten heilautukseen, tempaukseen ja rinnallevetoon ja työntöön.”

”Koko kehon liikkeet itsessään tai yhdistettynä muuhun harjoitteluun ovat tehokasta liikuntaa, sillä niissä käytetään koko kehon lihaksistoa hyväksi.”

”Kahvakuulia voi käyttää kuntoilun lisäksi voimaharjoitteluun, liikkuvuuden kehittämiseen, kehonhallintaan, monien urheilulajien oheisharjoitteluun ja vaikka jonglööräykseen.”
Lainaukset Suomen Kahvakuula Ry:n sivuilta http://kahvakuula.fi/ . Sivuilta löytyy myös hyvä opas aloittelijoille, kuvia liikkeistä ja muuta lisätietoa aiheesta!

Nyt odottelenkin vähän lämpimämpiä ilmoja, jos vaikka kehtaisi pihalla noita heilutella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti