lauantai 25. joulukuuta 2010

Glögi-juustotorttu

 
GLÖGI-JUUSTOTORTTU

Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2 munaa
1 tl piparkakkumaustetta
5 liivatelehteä
1dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:
2dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1dl vettä
3 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
koristuksena (ja peittämässä rumaa pintaa ;)) piparimuruja.






HERKULLISTA JOULUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti