torstai 25. elokuuta 2011

Juustoinen kukkakaalikeitto

Mulla on jo pidempään ollu hakusessa herkullisen kukkakaalikeiton ohje. Tämmöisen löysin kotikokki.netistä, ja se päätyi ensimmäiseksi kokeiluun.

Juustoinen kukkakaalikeitto



3 isoa perunaa
1 iso kukkakaali
2 sipulia
1 dl kuohukermaa
suolaa
1/2 pakettia Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa
2 kuutiota kasvisliemikuutiota
1/2 dl sileälehtistä persiljaa hakattuna
1 koura tilliä hakattuna
Voita kuulottamiseen
valkopippuria hieman
vettä


Kuori ja kuutioi perunat. Pilko sipulit silpuksi. Huuhdo ja irroita kukkakaalista nuput.

Kuullota perunakuutiot ja sipulit pannulla voissa.

Laita kuullotettu perunasipuliseos kattilaan ja lisää vettä sen verran että perunat peittyvät.
Lisää vielä kasvisliemikuutiot ja keitä noin 5 min.

Tällä välin kuullota kukkakaalinuput voissa pannulla.

Varo ettei kukkakaalit kärvenny muita touhuillessasi.

Lisää kukkakaalit ja osa persiljasilpusta ja tilli perunoiden sekaan kattilaan ja keitä vielä 10-15min.

Kun kasvikset ovat pehmenneet vatkaa sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella soseeksi.

Lisää sulatejuusto ja kun juusto on sulanut lisää lopuksi kerma ja mausteet, sekä suola.
Ripottele persiljasilppua valmiin keiton päälle.

(Koskahan oppisi tekemään vähän pienempiä annoksia..)


"Mitä hittoa toi on? Näyttää ihan koiran oksennukselta"

Mmm.. Ihan hyvää se oli ulkonäöstä huolimatta ;)

Tosin etsintä jatkuu vielä,  löytyisikö teiltä herkkureseptiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti