keskiviikko 3. elokuuta 2011

Koiran turvallisin paikka autossa?

Missä teidän pienet karvapallerot matkustavat autossa?


Kuskailen pikkuneitejä ajoittain melko paljonkin, ja usein tulee ajatelleeksi kuinka turvatonta heidän olo autossa on, jos jotain sattuisi tapahtumaan. Huolehdin kaikesta etukäteen ja välillä turhaakin, mutta silti mielessä usein käy kuinka kurjasti näille kolarissa todennäköisesti kävisi. 

Mikähän mahtaa olla turvallisin tapa koirien reissata autossa? Onkohan asiasta ihan tutkimustietoa olemassa?

8 kommenttia:

 1. Meillä koiruus matkustaa minun farmarin takaosassa muoviboksissa. Kaikista turvallisinta olisi varmaan kuitenkin kuljettaa koiria juurikin auton takaosassa mahdollisimman pienessä (kuitenkin niin että koira mahtuu olemaan seisaallaan siellä) metallihäkissä. Näin koira ei pääse lentämään sieltä mihinkään ja häkki ei mene pirstaleiksi.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin koira matkustaa lähes jokapäivä autossa (paitsi nyt juoksujen aikaan) niin rupesin kans miettii et mitä jos ja hankin sille turvavyövaljaat.
  Valjaitten mukana tulleen hihnan voi laittaa myös koiran omiin valjaisiin ja muuten sit laitan ne valjaat ja se hihna käy turvavyön vastakappaleeseen.

  Ainoo että miun autossa (*aska) se ei käy takapenkin vastakappaleisiin missä sen olis niissä valjaissa turvallisempi matkustaa niin pyysin et poikaystävä vaihtas yhen vastakappaleen et saan koiran taakse.
  Etupenkille se taas käy.

  Yks vaihtoehto koiran kuletukseen on häkki takakonttiin tai sit se verkko/rauta mikä tulee siihen takapenkin taakse.

  Tulipas romaani :D

  VastaaPoista
 3. Meillä kans koiruudet on valjaissa ja lyhyessä remmissä autossa, niin ettei pääse vapaana kulkemaan, mutta ei siitä kolarissa varmaan ole hyötyä mitään. Häkki olisi varmaan paras, pitäisiköhän joskus kokeeksi hankkia, miten nuo siellä viihtyy..

  VastaaPoista
 4. Meillä koirat (kaksi kääkkää :D) matkustaa farmariauton takakontissa metallihäkissä, itse ainakin koen sen turvallisimmaks vaihtoehdoks. Aikasemmin kun koiria oli vain yks ja auto oli sedan-mallinen, niin koira oli takapenkillä muoviboksissaan, kunnes näin videomateriaalia siitä miten sille muoviboksille käy esim.kolarissa... Hyvin meillä ainakin häkissä viihtyvät, nukkuvat suurimman osan ajastaan siellä :)

  Ja sitten ohi aiheen: en muista mistä satuin blogisi bongaamaan, mutta säännöllisesti sitä olen nyt lueskellut kun kuullostaa niin samanlaiselta oman elämän kanssa :D Meilläkin kaksi kääkkää siis (uroksia tosin), ostettiin juuri oma talo jota nyt remppaillaan ja mä myös hoitoalalla töissä (ja yövuorossa juurikin nyt ;D) Tykkään siis tosi paljon blogistasi ja moniin asioihin pystyn niin samaistumaan :)) Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 5. Hui että, minä jos sellaisen videon näkisin niin koirat jäisivät varmaan kotiin.. :S Tosiaan pitäisi kokeilla tuota metallihäkkiä.. Onko teidän koirilla siis yksi yhteinen häkki vai molemmilla oma? Meillä tosin ei saa takapaksiin, mutta kai niitä tankapenkillekin käyviä joitain on..

  Ja kiitos kovasti! Kiva kuulla että tykkäät:) Ja hauska juttu että on niin paljon samankaltaisuuksia :D

  VastaaPoista
 6. Joo, yksi yhteinen häkki on meidän koirilla, hyvin mahtuvat siellä olemaan. Kaverilla oli pitkän aikaa metallihäkki myös takapenkillä ja toimi se siinäkin, tosin viehän se kyllä sitten tilaa sieltä jonkun verran. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä myöskin kääkkä, tällä haavaa matkustaa turvavyövalajaissa lasten kanssa takapenkillä mutta meilläkin hankinnassa metallihäkki takapaksiin. Tuntuu et se ois se turvallisin vaihtoehto,ja meille poliisi huomauttanu et koira oltava joko turvavyö valjaissa tai häkissä (ja sen vielä pultattuna lattiaan kiinni,mut onko monilla tehty niin,ite en haluis pultata)

  VastaaPoista
 8. Kyllä mäkin oon nyt vakavasti alkanu harkita tuota metallihäkkiä!

  VastaaPoista