keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Easy Wax. Todellako?

Sokerointi, lämminvaha, kylmävahaliuskat, epilaattori, höylä, voide.. Onhan näitä tullut kokeiltua vähän jolka sorttia taistelussa karvoja vastaan.  Sokerin ja lämminvahan kanssa ei ole tullut aikaiseksi kuin sotkua, epilointi on hidasta kuin mikä, liuskat oli yhtä tyhjän kanssa ja höylän kanssa saa olla tekemisissä joka päivä.. Voide on noista ollut kyllä toimiva, mutta väkisin pistää miettimään minkälaista myrkkyä se mahtaa olla, enkä nyt raskausaikana olekaan sitä käyttänyt. Voisi siis melkein sanoa että karvat vievät voiton kerta toisensa jälkeen.  Siitä syystä viihdynkin etenkin talvisin villapöksyissäni, Villen iloksi ;)
Mutta oliskohan nyt löytynyt jotain parempaa?

Pääsin Buzzadorina mukaan Veet kampanjaan, kokeilemaan uutta EasyWax -sähkökäyttöistä roll-on  -vahauslaitetta jonka luvataan olevan kauneushoitolan veroinen karvanpoistomenetelmä kotikäyttöön.

Hieman skeptisesti tuotetta kotiin odottelin, tuumien että näinköhän sitä on vaan turhaa kaapintäytettä tulossa.

Eräänä päivänä päätin sitten ihan vain nopeesti yhden liuskan verran kokeilla että tuleeko siitä mitään. Ja parinkymmenen minuutin (plus lämmitys 30min) jälkeen oli molemmat sääret vahattu! Innostuin niin että jäi kuvatkin ottamatta :D Karvat olivat varmaan ainakin triplasti sen suositellun pari milliä, mutta hyvin lähti silti. Nyt viime viikolla, 2 viikkoa (!!!) ja 4 päivää myöhemmin oli aika vahailla uudelleen. Ihan siis sitä luvattua "jopa neljää viikkoa" ei tälläkään konstilla karvat poissa pysyneet, mutta kyllä tuo parikin viikkoa on aika ennätyksellistä ainakin mulla. Toisaalta, ihan välttämätöntä uudelleenvahaus ei vielä ehkä olisi ollut, nimittäin vain muutamaa päivää aikaisemmin oli Ville maininnut että ompas siloiset sääret. Toistaiseksi ainoa keksimäni miinus tuotteen käytössä on vahajämien putsaus iholta. Paketin mukana tulleilla jälkihoitopyyhkeillä ei mielestäni nimittäin tehnyt yhtään mitään. Paremmin sain vahajämät ihoöljyllä, ja samalla tuli hoidettua kosteutuspuolikin. Ohjeissa kyllä mainitaan että esim vauvaöljyäkin voisi käyttää mutta en vielä raaskinut pulloa avata ;)

Käyttö on helppoa. Ei muuta kuin roll-on paketti koneeseen, piuha kiinni ja lämpenemään 20-40 minuutiksi. Täällä lämpeneminen kesti sen puolisen tuntia, joka ehkä tuntuu pitkältä mutta sinä aikana ehtii kivasti hoitamaan muita juttuja, ilman että tarvisi vahtia kiehuvaa vettä tms. Vahan sopivan lämpötilan voi testata paperille -mikäli liukuu hyvin on vaha käyttökunnossa. Sitten vain rullaillaan vahaa poistoliuskan verran iholle, liuska päälle ja nopsa nykäisy pois. Ja sama uudelleen ja uudelleen ja uudelleen kunnes koko kintut on käsitelty. Piuhan voi pitää koneessa kiinni kuten itse tein, tai ottaa pois, vahan luvataan noin vartin pysyvän lämpimänä. Itse tosiaan vahasin vain sääret ja siinä meni noin 20 minuuttia. Polvet olivat melko ongelmalliset ja tuntui että se menee vain sotkuksi, joten päätin suosiolla jättää nekin vahaamatta ja hoidella ne (sekä satunnaiset jämäkarvat) sitten epilaattorilla.


Toisena tuotteena Buzzador-paketissa oli erityisesti kasvojen ihokarvojen poistoon suunniteltu Precision Wax. Kasvoihin en aikaisemmin ole käyttänyt kuin pinsettejä, ja niin taidan tehdä jatkossakin. Vahaa lämmitettiin kuumassa vedessä muutama minuutti, jonka jälkeen se oli käyttökunnossa, kai.


Kulmakarvoja yritin tällä siistiä, mutta kauhean lähelle en uskaltanut mennä ettei lähde koko kulmat :D Kyllä tämäkin karvoja irti sai, kätevästi niitä lähes näkymättömiä pikkukarvoja esim kulmien välistä ja kulmaluulta, mutta en kokenut tuotetta kovinkaan näppäräksi. Vaha venyi ikävästi ja pelkäsin saavani sitä silmääni, kenties annoin sen lämmetä liian vähän aikaa? Ja tosiaan kun kuitenkin pitää niihin pinsetteihin tarttua niin viitsi alkaa tämän vahan kanssa touhuamaan ensinkään.. Ehkä voisi toimia paremmin partakarvojen poistoon jolloin ei tarvitsisi pelätä väärien karvojen menetystä, mutta koska mulla nuo naamakarvat on sen verta vaaleita niin annan niiden olla koskemattomina -tiedä kuinka musta karvoitus sieltä tulisi tilalle ;)

2 kommenttia:

  1. Vitsit sä oot rohkea ;D Mä juoksen epilaattoria karkuun ja eipä toi vahalla leikkiminenkään kovin turvalliselta ja kivuttomalta vaikuta. Jep, mä oon aikamoinen neiti :D En ole uskaltaunut vielä koskaan kokeilemaan noita karvojen repäisy poistoja. Herra jee, kun uskon sen olevan kivuliasta! Tuon minitikun olisin toivonut kovin toimivan, koska kulmille mä haluaisin käyttää. Nyt jo kuitenkin kahden "ei hyvän" arvostelun jälkeen en lähde tuotakaan metsästämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, hassua mutta mua ei tää vahaus eikä epilointikaan kyllä satu yhtään säärissä. Mutta en mäkään esim kainaloita lähtis vahaamaan vaikka siihenkin tuo sopisi, pelkkä ajatuskin kammottaa. (Bikinirajaan ei tällä hetkellä olekaan näköyhteyttä joten jätän suosiolla vahat törkkimättä :D :D )

      Poista