perjantai 7. kesäkuuta 2013

Perjantain juttuja

Heippa hei. 

Kummasti heti kesän kynnyksellä bloggailu vähenee,  mutta en taida olla ainoa ;) Ihan mahtavia aurinkoisia päiviä ollut yksi toisensa jälkeen, eilen aamupäivällä vähän satoi mutta iltapäivästä taas kuumaa aurinkoa taivaan täydeltä, ja tänään ollut pilvistä mutta lämmintä kuitenkin. Ainoa mikä näissä kuumissa päivissä on paha,  niin se ettei niin tule nälkä; lähinnä tulee keskityttyä juomiseen ja syömiset unohtuu. Niinpä tässä yksi päivä pääsi käymään kuten alussa;  ruokaväli venyi ja tuli huono olo, ja ennenkuin ehdin saada leipiä valmiiksi tilannetta korjaamaan pitikin jo juosta pönttöä halimaan :/ Pitää muistaa että pelkkä jogurtti ei kauaa pidä Uunoa tyytyväisenä,  vaan pitää tankata jotain suolaistakin.

kyllä siellä jotain kasvaa ;)
Alkuviikosta oli neuvola,  ja koska toistamiseen sf-mitta alle käyrän tarjosi neuvolantäti mahdollisuutta käydä ultrassa kurkkaamassa minkä kokoinen pikkuinen tällä hetkellä on, vaikka hän itse koon ihan sopivaksi arvioikin ja syntymäpainon ihan reippaasti päälle kolmen kilon. No tietysti haluan! Ihan jo sen koon puolesta,  mutta myös siksi että näkee pienen vielä kerran ennen syntymää :) 

Avomaankurkku kukkii \o/
Harmi vaan että Ville ei päässyt mukaan vaan jouduin menemään sinne yksin, ja kyllähän se taas jännitti sinne meno. Luulin tosiaan meneväni ihan vaan ultraan mutta ensin mentiinkin käyrille, eli istuin 20 minuuttia kuuntelemassa sydänääniä. Sen jälkeen vartuin lääkäriä noin kolme varttia katsellen melko tyhmiä nuortensarjoja ja lääkärin tutkimusten jälkeen olinkin ollut paikalla lähes kaksi tuntia. Lääkärin mukaan ihan hyvänkokoinen kaveri on, käyrän alalaidalla mutta kuitenkin, painoarvio 2500g. Ja aika alhaalla jo, hyvissä asemissa ;) Varoiksi vielä uusi aika parin viikon päähän. Ja pöh eihän siinä ultrassa enää sillein näkynyt kuin aikaisemmin, kun ei mahtunut kerralla kuvaan :D Tai en tiedä mahtuisiko, mutta ei ainakaan katsottu. Eikä ollenkaan katsottu 4D kuvaa, joten en minä siitä paljoa ymmärtänyt, reisiluu ja pää oli ne mitä lääkäri mittaili ja ne kuvasta tunnistin :D Mutta hyvä tietää että masussa kaikki kunnossa.

Dana vahtii porkkanasatoa
Remppa etenee pikkuhiljaa. Tänään olisi tarkoitus käydä uuneja ja liesituulettimia katsomassa. Yksi liesituuletin jo ostettiin, löytyi kiva edullinen, mutta jottei nyt liian helpoksi kävisi niin eihän se ollutkaan meille sopiva vaan tarvitaan toisentyyppinen,  ja tietysti sellaiset on monta kertaa kalliimpia. Yllätys yllätys. Aluksihan tarkoitus oli tehdä mahdollisimman pieni ja helppo remontti ihan vaan kaapit vaihtamalla,  mutta onhan se vähän levähtänyt. Ville tuumasi että samallahan tuon lattiankin nyt sitten vaihtaisi mutta mulle kyllä kelpaisi tuo vanha vielä, haaveissa kun kuitenkin on se suuri keittiöremontti jossa seiniä kaatuu, jolloin lattia menisi taas uusiksi.
Juhannukseksi pottuja?
Maha tuntuu muuten kasvaneen ihan valtavaksi. Mitähän siitä vielä tulee? Eilen koitti vihdoin sekin päivä kun luovuin napakorusta, sniif. Pari viikkoa olen sitä jo teippaillut etten revi joka paikkaan, mutta nyt sitten kun tuli tämä ultra jota varten piti pois ottaa niin tuskinpa enää takaisin laitan. Vähän näytti siltä että pikkuhiljaa olisi ulos kasvanut muutenkin. Katsotaan mitä se sanoo sitten synnytyksen jälkeen..

Mutta eipä tänne sen kummempaa. Mitä teille kuuluu?


Ja kuvathan ei liity höpötyksiin millään tavalla ;) Jännityksellä seuraan tuleeko minkälaista satoa, etenkin noiden kurkkujen ja parin uutukaisen kohdalla - perus pottujen ja porkkanoiden lisäksi on nimittäin kasvamassa pinaattia, kukkakaalia ja maissia :D

8 kommenttia:

 1. Mulla oli viime neuvolakäynnillä sf-mitta yläkäyrällä, viikossa oli kasvanut mukavasti :D Jospa herra ei kuitenkaan kovin isoksi kasvaisi ennen maailmaan tuloaan :)

  VastaaPoista
 2. Mikä toi käärme tuol on :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, viime kesänä mulla oli pari tomaattia siellä kasvamassa ja jostain luin että lelukäärme pitää tomaattivarkaat (linnut) poissa :D

   Poista
 3. siellä jo noin isoja kasveja, itel siemenet odottaa vielä keittiön pöydällä maahan pääsyä =D saas nähdä mite kerkee kasvaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kesä on vasta edessäpäin :) Mutta ehkä ei ainakaan juhannukseksi ehdi satoa tulla ;)

   Poista
 4. Voi vau, missä vaiheessa sun pottundeerokset on! Minä vasta eilen sain istutettua... Jos sais edes syyspottuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Iskä laitto itämään hyvissä ajoin lasitetulle terassille ni olivat jo ihan pikkuruinen taimi kun maalle siirsi :) Muutama syyspottu tuollakin joukossa, jotain toista lajiketta..

   Poista