lauantai 16. marraskuuta 2013

4kk

Aatu 4kk osaa jo paljon enemmän juttuja kuin Aatu 3kk, esimerkiksi syljen pörisytys ja kuplien teko ;). Poju on myös alkanut liikkumaan paljon enemmän, vaikkei nyt liikkeelle vielä pääsekään, mutta makuulla möngertää välillä niin kovasti ettei alustana ollut täkki riitä. Samoin vaippaa vaihdettaessa ei välillä meinaa millään saada pyllyä pysymään vaipan kohdalla sen aikaa että saa tarrat kii. Ihan tässä viikon sisällä on alkanyt vääntämään itseään ihan mutkalle, jokohan kohta jo mennään ympäri? Parasta (siis äidin mielestä) on ääneen nauraminen - onko ihanampaa ääntä? Sängyssä on alettu kolisuttelemaan pinnoja ennen nukahtamista, ja onpa sieltä pinnojen välistä kerran löydetty jalkakin. Leluihin osaa tarttua hyvin, ja lähellä olevia jo tavoitteleekin. Ja suuhun kaikki tietysti, esimerkiksi leikkimatolla viihtyy yksinkin kivoja pätkiä roikkuvia leluja suuhun nykien ;). Myös tutin osaa näppärästi napata pois suusta, välillä saa sen hienosti takaisinkin, useimmiten menee kuitenkin jokin muu kohta sinne suuhun kuin itse tuttiosa. 


Koiria seuraa katseellaan, ja ompa ensimmäiset kiinniototkin jo ollu kun sattui Danan tassu olemaan sopivasti käden ulottuvilla, ja eikun ääntä kohti :D Dana ei pahemmin tuosta tassuun tarttumisesta välitä, vaan vetäisi sen aina irti pienestä kädestä :D

Neuvolassa saatiin mitoiksi 7180g ja 64cm (+620g, 3cm/kk). Lääkärikin jotain nauvolakorttiin kirjoitti mutta ei siitä taho saada selvää ;), kaikki kuiten kunnossa ja hyvinhän tuo on kasvanut :) 

Soseita alettiin maistelemaan muutama päivä ennen 4kk, nyt on maisteltu porkkanaa, perunaa, kukkakaalia sekä parsakaalia. Annokset on tosiaan ihan maistelu-kokoa vielä, niistäkin puolet taitaa mennä jonnekin muualle kuin masuun asti ♥

Kiitos kellojen käännön, nukkumaan käydään nykyään usein jo ennen kymmentä, puoli kymmenen on aika yleinen aika. Tosin on vieläkin iltoja kun menee lähemmäs yhtätoista ennen kuin uni vie voiton. Iltasyötön jälkeen laitan sänkyyn, joskus nukahtaa heti, joskus kuuluu iloista hölpötystä vielä pitkään ja välillä sitten pitää käydä muutaman kerran laittamassa tuttia tai jopa vähän tankata lisää. Aamulla heräillään tosi vaihtelevasti, välillä ollaan ylhäällä puoli kahdeksalta, välillä nukuttaan liki kymmeneen tai ylikin. 

8 kommenttia:

 1. Liityin lukijaksi!! tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Kiva että liityit :) Klikkailenkin itseni tutustumaan tutipuuhun :)

   Poista
 2. Tuosta se kääntyminen lähtee :) Sitten kun sen hoksaa, niin vaipanvaihdosta ja pukemisesta tulee vielä hankalampaa :D

  VastaaPoista
 3. Voi apua miten Aatu onkin jo iso! Todella hurjaa. Ja miten nopeasti se kehittyminen tuosta vielä kiihtyykin. Kohta mamma on ihan helisemässä viipottelevan poitsun kanssa ;D Voi että meidän pitäisi kyllä treffata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja vähän jänskättää mitä koirat siitä sitten tykkäävät :D
   Tiäkkö oon tässä nyt monena päivänä miettiny et pitäskö vihdoin ja viimein hypätä auton rattiin ja körötellä sinne ku ilmatkin ollu vielä niin hyviä. Ehkä ens viikolla?

   Poista
  2. Muuten ottaisin teidän mielellään kylään vaikka heti, mutta meillä kun alkaa nyt tuo muutto hässäkkä. Mut mulla on kuules suunnitteilla jo jotain kivaa, jonne varmasti sitten köröttelet ja napsit vaikke Villen mukaan ;)♥

   Poista
  3. No mulla tulikin heti sun paljastuksen jälkeen mieleen et teillä on varmaa nyt parempaakin tekemistä :D Hui mitähän sä nyt oikein suunnittelet siellä ;)

   Poista