maanantai 22. joulukuuta 2014

Ahtaasta eteisestä toimivampi

Meidän suuren suuri eteinen ei ole ollut mikään toimivan eteisen malliesimerkki. No, ensinnäkin koko, mutta sille nyt ei vissiin voi mitään. Mutta sen lisäksi säilytystilat on ollu vähän kehnot, epäkäytännölliset. 

vanhasta eteisestä ei muuta kuvaa löytynyt :o Siinä siis huoneen säilytystilat..

Säilytystilaa en niinkään kaivannut lisää, joskaan ei sekään haitaksi ole ;), mutta se toimivuus. Ovellinen kaappi kun ei juuri koskaan mahtunut kunnolla aukeamaan, koska oven edessä lattialla oli kasa kenkiä. Niimpä sinne kaappiin ei sitten ikinä jaksanut mitään laittaakaan, vaan ne jäi lattialle, arkun päälle tai naulakoihin, jotka lähes poikkeuksetta pursuilivat takkeja. 

No, mikäpä muu tähän avuksi kuin liukuovet! Melko pitkään sain tori.fi:tä kyttäillä ennenkuin löytyi sopivat liukuovet, uudet kun tuppaavat olemaan aika kalliita. Kävi kyllä tuuri, löysin juuri oikean kokoiset peiliovet avaamattomana pakkausmuoveissa - jollain muulla oli ollut vähän huonompi tuuri ja ostanut vahingossa väärän kokoiset ;) 


Olin suunnitellut laittavani ovet ihan normaalisti suoraan, mutta kun aloin sitten miettiä miten tilan saisi parhaiten hyödynnettyä, keksin että ne voisi laittaa hieman viistosti. Muuten ovien taakse jäävä tila olisi todella kapea, ja näin saatiin toiseen laitaan henkareillekin sopiva syvyys. Ei esteettisesti ehkä se kaikkein paras ratkaisu, mutta ei tuo omaa silmää ainakaan millään lailla häiritse, ja tällä kertaa käytännöllisyys meni esteettisyyden edelle.

Alunperin ajatuksena oli että eteiseen olisi tarpeen vaatiessa saanut mahdutettua vaunut, mutta ei tuonne kyllä tuplia mahdu oli ovet miten päin vain, eipä ne mahtuisi edes ulko-ovesta sisään :D (kiitos vaan talonrakentajalle joka on päättänyt tehdä superkapeat oviaukot :/ )

Myös pieni lipasto tms. oli tilaan tarpeen saada, jotta on laskupaikka avaimille ja muulle pikkukrääsälle. Tämä lipasto on nyt siis se jo aikaisemmin esittelemäni Componibili-viritelmä, joka toistaiseksi on kaatunut vain kerran :D Lootiinkin mahtuu passelisti kenkäpari, vaikka alkuun sitä vähän epäilin.

Nyt kun peiliä on yksi seinä täynnä otin toiselta seinältä kapean peilin pois, eipä siitä kunnolla mitään nähnytkään. Sen paikalle tuli tuo nikkaroimani naulakko Aatun ulkovaatteille. 


Naulakon ylle voisi ripustaa vaikkapa pienen liitutaulun, yhden kivan jo mainoslehtisestä bongasinkin, jahka joskus joutaisi kauppaan sitä livenä tutkailemaan.

Ja vitsi että tekisi mieli maalata ovi vaikka punaiseksi! Myös punainen componibili kävi mielessä mutta tuolloin olisi pitänyt ostaa myös korkea osa uutena, ja valkoiselle löytyy muualtakin talosta paikka mikäli eteisestä joskus joutaa pois.


Ovet ostettiin jo kesällä ja pikkuhiljaa osa kerrallaan on muutosta tehty, pari viikkoa sitten tuli viimeiset hyllyt paikoilleen ovien taakse ja viimenään tänään sain järkkäiltyä ja eteistä sen verta siistiksi että viitsi kuvia ottaa :D Vielä muutama pikku juttu puuttuu, kuten kaapin toisesta laidasta peitelevy, ja sitten taitaa olla valmista. Josko sitä nyt ikinä tulee täysin valmista olemaan missään.
 
Olipa muuten ihan hirveen kätsyä yrittää ottaa pienestä pimeästä kolosta kuvia, mutta jospa tuosta nyt jotenkin sen muutoksen näkisi :)

1 kommentti:

  1. Todella kivan näköinen muutos :) Ja kiva nähdä kuvia teitin kotoota :)

    VastaaPoista