torstai 4. joulukuuta 2014

Hankinnat toiselle vauvalle

Ensimmäistä odottaessa sitä oli IHAN pihalla mitä pikkuiselle kannattaa hankkia. Kaikkeahan sitä myydään mitä kuvitella saattaa, mutta silloin jo tiesi että osaa niistä pärjää ilmankin.. Nyt toista odottaessa on vähän helpompi, tietää mitä oikeasti tarvii, ja kivana ekstrana aika paljon löytyy jo ennestään :) Mutta jotainhan sitä nyt kuitenkin pitää hankkia. Nappasin tämän Aatua odottaessa tekemäni listan niin katsotaan tästä mitä tarvisi. Jotain poistin, kuten vaipparoskiksen koska olen todennut että sille ei todellakaan oo tarvetta, ja lisäsin ainakin leikkimaton.


Yhdistelmävaunut - Näiden kohdalla mietin että tarviiko vai pärjäisikö seisomalaudalla/sisarusistuimella, mutta hyvin pian päädyin siihen että toiset on hankittava. 
Turvakaukalo telakalla - löytyy.
matkarattaat (turvakaukalolle sopivat) - löytyy, mutta pitäsköhän olla tuplat näistäkin??
Hoitopöytä - löytyy
Pinnasänky - löytyy
Pinnasängyn reunapehmusteet - löytyy
Peitto, tyyny, lakanoita - löytyy
Matkasänky - löytyy
 Sitteri - löytyy
Syöttötuoli (sitten vähän myöhemmin)
Amme ja kylvetystuki- löytyy
Hoitoalusta - löytyy
Hoitoalusta pinniksen päälle - tätä ei Aatulla ollut mutta nyt olen ajatellut hankkia satunnaisten yövaipanvaihtojen varalle, selkä ei tykännyt sängyn päällä vaihtamisesta.
Muovifroteeta - löytyy
 Ruokalappuja - löytyy, mutta totesin kankaiset aika turhiksi, muovinen kera kaukalon paras joten toinen semmonen sitten aikanaan
Sideharsoja - löytyy mutta muutama lisää..
Vaatteita - löytyy mutta tietysti jotain kuiten
Lämpöpussi / makuupussi vaunuihin
Lämpöpussi kaukaloon - saadaan lainaan
Itkuhälytin- löytyy
Rintapumppu - löytyy
Imetysliivit- löytyy
Liivinsuojia
Vaippoja
Talkkia, kylpyöljyä, kosteusliinoja, ihovoide, yms. - löytyy
Leluja - löytyy
Leikkimatto - saadaan lainaan
Tuttipulloja ja tutteja - pulloja löytyy, tuttiosat tietysti uusittava
Tuttiketju - löytyy
Äidinmaidonkorvike Joten siis, aika paljon vähemmällä päästään nyt (luojan kiitos), nuo vaunut (ja matkarattaat?) on melkeistään ne ainoat välttämättömät, kulutustavaroiden lisäksi tietty. Lisäksi näitä joita ei kesävauvalle tarvinut; turvakaukaloon lämpöpussi ja myös vaunuihin joku äitiyspakkauksen makuupussia paksumpi olis varmaan kiva, ihan toppapukua en niin pienelle ajatellut hankkia ensinkään.

1 kommentti:

  1. Jos mua joskus siunataan lapsella, niin tiedän todellakin, mistä tulla hakemaan tietoa. Ihanaa, kun olet laittanut niin tarkasti :)

    VastaaPoista