torstai 8. lokakuuta 2015

8kk

Emmi on jo iso likka. Välillä tuntuu että ihan liian iso jo, ei voin kuin ihmetellä mihin se pieni vauva meni. Pääasiassa Emmi on hyväntuulinen (vaikka välillä muriseekin :D ), kiukku tulee vaan jos pääsee nälkä tai väsy yllättämään. Vaikka aikansa viihtyy melko hyvin itsekseenkin kunhan riittää tutkittavaa, niin seuraakin osaa vaatia.

Kuukaudessa on opittu paljon uutta.
Alkukuusta Emmi alkoi kontata lyhyitä matkoja, ja loppukuusta pääasiassa liikkui kontaten, tosin välillä vielä ryömiikin. Ja kovaa meneekin, molemmilla tyyleillä! Osaa myös kuljetella tavaroita mukanansa. Istuu suht tukevasti, mutta omineen ei vielä osaa istumaan käydä. Nousee tukea vasten pystyyn ja loppukuusta vähän jo liikkeelle hipsutteli, mutta aika paikoillaan hytkymistä se vielä oli. Alas ei kuitenkaan osaa vielä tulla, vaan alkaa kiljua kun seisominen riittää.

Ja liikkeellelähtöhän tarkoitti myös sitä, että joka puolelta löytyisi vaikka mitä kivaa tutkittavaa; koirien vesikuppi, servettilaatikko, kirjahylly.. Ja ne veikan lelut!

Ruoat maistuu hyvin, ja vaikka välillä aikamoinen sihtikurkku onkin ja pienetkin kökkäreet ruoassa saa kakomista aikaan, niin itse kuiten napsii muruja ja leipää ilman ongelmia. Harjoittelee nokkamukista juomista, tuttipullosta juominen sujuu jo hyvin makuulla ollessa. Maitoa saa ruokien välissä, korviketta illalla.

Yöt on pääasiassa kauheita :D - Nukahtaa suht helposti maidon juotuaan, mutta toisina öinä heräilee tunnin välein ja maitoa on saatava useaan otteeseen yön aikana. Onneksi sentään nukahtaa heti uudelleen, ettei ihan valvoskeluksi mene. Muutama yö ollut vähän parempi, mutta silloinkin on herätty useamman kerran. Päiväunia nukkuu vielä kahdet, niille nukahtaa omineen senkun vaunuihin laittaa.
 
Hampaita puhjennut nyt yhteensä viisi.
 
Pituus 71cm ja paino 8,5kg. Noin kuukaudessa siis tullut 520g ja 2cm, painoa vihdoin vähän enemmän mutta ihmekö tuo kun syö kaiken yötä :D Neuvolalääkäri totesi kasvun ja kehityksen olevan kuten pitääkin, eikä ottanut mitään kantaa yöheräilyihinkään.

kohta mennään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti