torstai 1. lokakuuta 2015

Sotkusta päänvaivaa?

Jaa että meilläkö ois sotkuista? 
No on, todellakin.
Välillä ahdistaa ja ärsyttää, ja mikäli vieraita tulee yllättäen niin ehkä vähän hävettääkin. Leluja, vaatteita, likaisia astioita, sänky petaamatta, koirankarvoja...

Välillä en taas välitä yhtään, olkoot. Käytän sen ajan mielummin johonkin muuhun, otan vaikka päikkärit jos ei muuta.

Sitten ystäväni linkkasi tämän blogitekstin , jossa pohditaan pitääkö sotkuista kotia hävetä, facessaan, ja saatoin huokaista helpotuksesta. Ainakin vähän helpotti tunnontuskia ;)

Tässä vielä teksistä lainattu kuva, joka vaan on niin hyvä.


Joka päivähän sitä tulee jotain siivottua; kerättyä leluja, tiskejä saa siirrellä koneeseen ja koneesta pois alvariinsa, likapyykkiä riittää ja puhtaatkin pitäisi viikata, roskapusis pursuilee yli äyräiden päivässä..., mutta että pitäisi koko koti olla aina ihan tiptop.. No, ei ainakaan meillä tuu toteutumaan. Silloinkin harvoin kun kaikki ovat paikoillaan ja pinnat puhtaina, ei mene kuin hetki niin ollaan taas lähtötilanteessa. 

Miltä meillä siis näytää normaalisti? Kun ei ole vieraita tiedossa eikä muutenkaan ole siivouskärpänen purrut? No tältä. Ja ei, meillä ei nyt ole epätavallisen sotkuista, vaan tämä on nimenomaan sitä normaalia. Paljon pahempaakin on nähty. Jos pöydät olisi tyhjiä eikä yhtään lelua missään, se olisi epätavallista. Yleensä niin onkin vain erityistilanteissa - ja vain lyhyen hetken.


Olkkarissa leluja ja Emmin levittämät mainokset, tyynyt ja viltit miten sattuu. Ruokapöydällä pyykit odottamassa viikkausta. Pahvilaatikoita yms. odottamassa vaatehuoneen uusia hyllyjä - ja katos, leluja sielläkin. Lastenhuoneissa leluja sikinsokin. Keittiössä(kin) leluja, mainoksia, tiskejä..  
Olin armollinen ja jätin meidän makkarin sekä kodinhoitokopperon kuvaamatta.

Näyttääkö kellään muulla edes yhtään samalta?

6 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa ja näyttää! Mulla onkin ollut opettelemista siinä, että sietää sotkua edes vähän pidempään ja joka kerta kun tekis mieli tarttua imurinvarteen niin tajuta, ettei oo pakko. Sillä pääsee jo pitkälle, kun ajattelen, etten halua lasteni muistavan vain äitiä joka koko ajan siivosi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Vaikka toki perussiisteys on ihan jees, niin ei nyt koko ajan tarvi olla siivoamassa, ennemmin keskittyy välillä vaikka siihen yhdessä sotkemiseen :)

   Poista
 2. Meillä ! :D

  Tuntuu, että kun oot juuri imuroinut tai sihvelöinyt roskat, niin on jo uusi satsi roskaa ja kuraa yms matoilla ja lattioilla. Pyykit oon viikannut, mutta ne odottaa kiltisti pyykkikorissa kaappiin pääsyä.
  Melko hyvin meillä hommat onnistuu, kun oon nyt skarpannut itseäni kodinhoidossa. Aina teen jotain pientä ja pyrin hoitamaan hommat niin, että ei mene kuin pieni viisiminuuttinen kun on yksi homma täysin tehty.

  Ja oon todennut, että kunhan on kaappitilaa ja kaapit siistissä järjestyksessä ja joka tavaralla oma paikkansa ilman, että tarvii ahtaa sitä väkisin minnekkään, niin pysyy koti oikeesti tosi siistinä. Vielä olis kaapeista vietävä ylimääräistä vaatetta ja roinaa kirppikselle ja kierrätykseen. Uutta ei tietenkään enää tilalle.

  Juuri sanoin miehelle, että enää ei osteta yhtään tavaraa lukuunottamatta nyt tarpeellisia kalusteita ja leluja lapselle, vaan panostetaan elämysjuttuihin eli elokuviin mennään, tehdään hyvää ruokaa kotona, mennään uimaan tai kylpylään jne. Hyvää mieltä ilman turhaa tilanviemistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla :D Mulla välillä tuppaa jäädä ihan muutaman minuutin hommat roikkumaan, ja sit ärsyttää kun tietää ettei siinä edes kauaa menisi :D Mutta joka päivä kun jotain pientä tussuttaa niin ei ihan käsistä karkaa homma. Mä kans yritän vähentää omaa tavaraa, tosin jonkinverran tulee tilallekin mutta esim vaatteita on tällä hetkellä reilusti vähemmän kuin vaikka pari vuotta sitten. Jes.
   Ja ihan totta, niistä yhteisistä kokemuksista jää enemmän kivoja muistoja kuin vaikkapa taas uudesta pikkuautosta.

   ps. ihania nää kielimuurit ihan tällä kotimaisellakin; "sihvilöidä" roskat?!! Ihan nevahööd ilmaisu :D

   Poista
  2. :D

   Mies valitti, HUOMAA MIES valitti minulle kodinhoidosta ja minä taas hälle, kun meidän makkarin lokerikkotasolla on aina pitkin poikin hänen vaatteita, että laskoistaisi ne nätisti yhteen kohtaan tai pistäisi koriin edes myttynä piiloon ne. Ei mitään muutoksia. Tehtiin diili, että jos skarppaan kotihommissa, niin hän lupaa yrittää niitä vaatteita laitella siististi. Kodinhoito toimii hyvin, mutta se olin minä, joka siivosi sen lokerikkotasonkin, kun alko ärsyttää ne vaatteet siinä :D

   Hahaa, sihvelöinti on uus keksintö. Sihveli on se mihin harjalla harjataan roskat eli sihvelöin ne roskat :Dw

   Poista
 3. I feel you girl, meillä näyttää ihan samalta. Ja sitten kun mulle iskee the tunne et nyt pitää siivota, aviokki nauraa kun alotan jotain, kohta siirryn seuraavan homman pariin niin että se edellinen jää kivasti kesken, ja loppujen lopuks tuskaan kun kaikki hommat tekemättä.... Mut minkäs itelleen mahtaa, ja mielummin valitsen onnelliset lapset ja järkipäisen äidin, ku siistin kodin:)
  -Skeit-

  VastaaPoista