torstai 5. marraskuuta 2015

9kk

Emmi 9kk on pieni ilopilleri joka kuiten osaa kiukutellakin, jonka musiikki saa hytkymään ja joka on keksinyt hampaiden tarkoituksen - puree! Tälläkin hetkellä kädestäni löytyy mustelma tämän johdosta. Hassuttelee ja irvistelee, murisee ja pörisee. Rakastaa seuraa mutta viihtyy ajoittain yksinkin. Aatun huomiosta jaksaa aina ilostua. Mönkii ja kiemurtelee, välillä saa pelätä hyppääkö syöttötuolista pois.

Liikkuu tukea vasten ja kävelee talutettuna tai jonkun muun tuen kanssa aika vauhdilla. Loppukuusta vihdoin alkoi myös laskeutumaan, siihen asti tyytyi kiljumaan kun haluaa alas. On noin muutenkin kova komentamaan, kiljuen. Ja kova ääni neidistä lähteekin. Loppukuusta alkoi nostelemaan tavaroita pystyssäollessaan. Osaa käydä itse istumaan ja tämän johdosta viihtyy entistäkin paremmin omissa touhuissa, tutkimassa milloin mitäkin, ja kun riittää tulee hakemaan huomiota. Pari kertaa seisonut ihan pienen hetken ilman tukea tutkiessaan kaksin käsin aarteitaan.


Yöt meillä on vähän muutosvaiheessa. Siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan, ja yösyötöt lopetettiin hetkeksi kunnes totesin että aamuyöstä on oikeasti nälkäinen, ja aamuyön syötön jälkeen jaksaa aamulla nukkua hieman pidempään. Välillä herää öisin useammin, välillä kerran ja onpa jopa pari yötä mennyt ilman heräämisiä. Unia jatkaa tutin saatuaan, paitsi tuolloin aamuyöllä kun syötän. Nukkumaan käy ysiltä ja heräilee seiskan-kasin hujakoilla -kiitos kellojen käännön parina aamuna heräsi jo kuudelta mutta onneksi oli vain hetkellistä.  Päiväunia nukkuu enää yhdet noin 12-15, jätettiin iltapäikyt pois jotta yöt menisi paremmin.

Imetän kolme-neljä kertaa päivässä, ruokailujen yhteydessä saa maitoa tai vettä pullosta tai mukista. Ruokaa olen pikkuhiljaa karkeuttanut lisää, nyt menee jo ihan vaan haarukalla muussaatu ja pienet kökkäreetkin. Leipää saa syötyä itse ja hedelmät menee pikkuisina paloina.


2 kommenttia:

 1. Ihana nauravainen tyttö siellä! :)

  Sulle olis haaste mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritetäänpä saada se tehdyksi piakkoin, liian usein jää haasteet "hautumaan", toivottavasti ei siis oo liian pahoja kysymyksiä ;D

   Poista