perjantai 13. marraskuuta 2015

Kotimaista kosmetiikkaa kiitos

Myönnän, ettei ole kauaakaan kun en juurikaan katsonut missä käyttämäni tuote on valmistettu. Elintarvikkeet on eri juttu, mutta tämä kaikki muu jota lähes päivittäin tulee käytettyä - kosmetiikka ja pesuaineet. Myönnän myös sen, että usein hinta vielä ratkaisee, mutta toivon että tästäkin päästäisiin. Sitäpaitsi, etenkään kosmetiikassa ei juurikaan ole hinnassa eroa oli tuote sitten kotimainen tai ei.

Lumene on oikeastaan ainoa, jonka aikaisemmin tietoisesti ostin kotimaisena. Nyt olen yrittänyt vähän enemmän katsoa mistä tuote on peräisin, ja mikäli kaksi samankaltaista tuotetta on valittavana eikä suurta eroa ole puoleen eikä toiseen, valitsen kotimaisen.

Esimerkiksi pyykinpesuaineen ja lasten hammastahnan (ei suinkaan ollut haitaksi että sattui olemaan Muumi ;) ) vaihdoin kotimaiseen, kuin myös joitain voiteita olen nyt ostanut kokeiluun kotimaisuuden perusteella. Itse olen kovin kiintynyt Oral-B:n tahnaani, mutta seuraavaksi kun tarvis on, olisi tarkoitus ostaa kokeeksi Oxygenolin tahna. Myös kun kosteusvoide, suihkusaippua tai shampoo-/ hoitsikkahyllylle tarvii suunnata, aion valita kotimaista. Vaikeampi olisikin sitten luopua niistä harvasta muutamasta joista on muodostunut jonkinlaisia hyväksi todettuja suosikkeja, kuten kuivashampoo, naamamömmöt ja dödö, mutta onneksi tämä ei olekaan mikään pakkomielle vielä ;)


Aikaisemmin en siis kiinnittänyt huomiota oliko tuote missä valmistettu, ja vähän yllätyinkin kuinka moni ennestään tuttu merkki ilmenikin pienen googlettelun perusteella olevan kotimaista. Esimerkiksi Cutrin jota löytyy jokunen puteli kaapista, kuin myös suosikkikäsirasvani Favora. Pakko myös myöntää, että apteekin Aqualan -perusvoidetuubin kyljessä oleva avainlippu oli yllättävä löytö. Tästä voisi päätellä että kotimaisuuden suosiminen ei ole mikään mahdoton tehtävä, kunhan vain pitää silmät auki ja katsoo mitä ostaa - hyviä kotimaisia tuotteita kyllä löytyy lähes joka käyttöön.

Turhan helpoksi ei kotimaisuuden suosimisesta ole tehty, ainoa helppo ja takuuvarma merkki on avainlippu, mutta sitä ei jokaisessa kotimaisessakaan putelissa ole. Ja toisaalta taas, jotkut kotimaisena pitämäni ei olekaan sitä ollut. Kesällä Emmille ostamani Tutan pöksyt olikin ihan tutusti Made in China ja juuri google paljasti senkin että toinen kotimaiseen vaihtamani pyykinpesuaine LV valmistetaan Tanskassa. Taas sitä oppi uutta ja jatkossa siis pitäydymme Erisanissa ;) Joskin toki edes jollain tapaa kotimainen on parempi kuin ei mitään.Mites työ siellä, onko valmistusmaalla väliä? Onko antaa suosituksia kotimaisista tuotteista, löytyykö esimerkiksi käsitiskiainetta hyvää moista? Entä nestsaippua käsille?


***
Pakko tähän loppuun vielä myöntää, että tämä kasvanut kiinnostus käyttää kotimaista on ihan hirveässä ristiriidassa mun vastasyntyneen ebay-innostuksen kanssa ;D Ärh.

2 kommenttia:

  1. Onko Flow sulle tuttu? Mä rakastan heidän tuotteitaan ylikaiken ja on siis suomalainen :) Lastenvaatteista Hilla ja Kimperi on tosi kivoja ja 100%suomalaisia ja suomessa tehtyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flowsta en ole kuullutkaan, nopsan tutustumisen perusteella olisi kyllä kiva joskus kokeilla :) Hillan vaatteet on ihania! Niitä käyn aina hypistelemässä Prismassa :D

      Poista