keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kuka pelkää punkkia?

Kevät tuli, ja niin tuli kaikenmaailman öttiäisetkin. 
Ja punkit. Iyh.
 Aina niitä olen kammonnut mutta viime kesänä se oli vielä paljon enemmän. 

Vielä toissa talvena mietin miten kiva sitten kesällä päästä puistoon piknikille, tai muuten vaan leikkimään. Mutta kun kevät eteni ja punkkiuutiset lisääntyi, mietin vain uskaltaako sitä hiekkalaatikolta poistua. Noin niinkuin vähän kärjistetysti. Saatoin autolla ajaa jonkun niityn ohi ja ajatella että tuollapa ois ihania kukkia - ainiin mutta siellä on niitä punkkejakin.

Koirat sai viime vuonna alkukesästä porttikiellon meidän makkariin, ensimmäisen kerran ikinä. Ja vaikkei koko kesässä ollut kuin yksi per koira niin hyvä että teki mieli poloisia edes rapsutella - paitsi punkkeja syynätessä. 

Mihin lapsia uskaltaa laskea leikkimään?  Itse olen lapsena leikkinyt niin metsässä kuin niityilläkin, ja saman haluaisin mahdollistaa lapsilleni. Mutta oispa se mahdollista ilman pelkoa punkkien puremista. 

Vaikka emme varsinaisesti tartunta-alueella asukaan niin ei nekään kaukana ole ja yksittäisiä pöpöpunkkejahan nyt saattaa olla missä vaan.

Niinpä meillä lähestyvä kevät tarkotti myös sitä että oli ajankohtaista hankkia reseptit ja ensimmäiset rokotteet lapsille. Maaliskuussa oli rokotesarjan ensimmäinen pistos ja kohta toinen...


Muita rokotteen hankkineita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti