perjantai 22. huhtikuuta 2016

Viikko 15 - lomalla lomalla ♥

Viime viikko meni siis lomaillessa. Kyproksen Pafos oli kohteena ja lapset ja äitini matkaseurana. Kohde valikoitui mahdollisimman lyhyen lennon ja matkan kentältä kohteeseen perusteella. Ja tietysti sopivasti saisi lämmintäkin olla.

Neljän tunnin lento meni suht kivuttomasti. Menomatkalla kumpikin jaksoi valvoa (tai Emmi nukahti hetkeksi bussissa mutta heräsi heti perillä) vaikka perillä hotellissa oltiin vasta puoliltaöin. Kotimatka olikin sitten yöllä ja Emmi nukahti ennenkuin kone lähti edes liikkeelle. Meillä oli lapsilla kuulosuojaimet koneessa ettei nousut ja laskut käy korviin - en tiedä onko niistä oikeesti apua mutta ei kumpaakaan ainakaan korvat vaivanneet.


Pafoksella en aikaisemmin ollut käynyt, kiva paikka ja voisin mennä uudelleenkin. Nyt kun jäi kaikki pidemmän matkan päässä olevat paikat näkemättä. Taksilla ajeltiin pari kertaa läheiselle ostoskeskukselle mutta pidemmälle en lasten kanssa tohtinut autoilla ilman istuimia. 

Lomakausi oli vasta alkamassa mikä näkyi esim siinä ettei rantoja oltu vielä siivottu. Ilmat oli sopivat meille, mitä nyt tuuli oli välillä vähän turhan viileää etenkin rannalla. Mutta lasten takia ei mitkään superhelteet olleetkaan toiveissa joten ehkä jopa parempi näin. 


 Etenkin Emmiä sai tietenkin vahtia koko ajan, paikoillaan ei juuri pysynyt :D Ravintoloissa ruokaa odotellessa oli melkoisen äänekäs, ja kerran vieruspöytään tulleet vaihtoivatkin pöytää aika nopeasti. Ei siis kiukuttelua, vaan muuten vaan kiljahtelua ja tärkeää asiaa nälkäisenä. 

Parit kakkakommelluksetkin lasten kanssa kävi mutta jätettäköön niistä nyt kirjoittamatta ;) 


Rannalla ei käyty kuin piipahtamassa paristi. Tuuli oli viileä ja merivesi kylmää. Aatu tykkäsi heitellä kiviä ja kaivella hiekkaa, mutta Emmiä rantaan tulevat aallot pelotti. Altaalla molemmat tykkäsi puljata. 

Ostoksilla tuli käveltyä harva se päivä, ja tulihan sitä kaikenlaista ostettuakin. Lapset ei onneksi niin vielä osanneet mitään vaatia koska etenkin lapsille sitä riitti. Kaupoilla jaksoivat molemmat kiertää ihan kiitettävästi, perus nitinöitä ja kitinöitä tuli aina välillä tietenkin, joten hyvin mielin jotain pientä sitten ostelikin :)

Parina päivänä herkuteltiin jätskeillä. Aatu eläessään syönyt yhteensä niin paljoa jätskiä mitä nyt tuolla. Ja kyllä se siitä nauttikin. 

Emmi nautti pihalla olemisesta. Usein sisälle sai kantaa kiljuvan pikkuneidin ja sisällä puolestaan oli ulko-ovella kärkkymässä ulos. Meillä oli maan tasolla huone, mutta terassilta oli aika pudotus maahan eikä mitään kaidetta joten Emmiä ei oikein sinne viitsinyt laskea. 

Ruoat oli hyviä. Emmi söi hyvin, Aatu ei juuri mitään. Spagetilla ja ranuilla poika melkein eli. Ja hedelmillä. Mutta hyvin näytti jaksavan. Itse söin ihan liikaa, aamupalasta lähtien ;)

Lomaa varten hankin torista meille toiset rattaat, ja hyvä niin sillä ei Aatu mitenkään olisi niin paljoa jaksanut kulkea kuin mitä nyt mentiin. Ja ainakin se olisi ollut paaaaaljon hitaampaa :D Uutena ostin rattaisiin kiinnitettävän aurinkovarjon, mutta se valitettavasti oli ihan hutiostos. Kuomut varjostivat riittävästi ja Emmin unien ajaksi suojaksi laitettiin huivi. Lisäksi lomaa varten ostin lapsille uimakengät. Emmillä hyvät, piti niitä siellä muutenkin, mutta Aatulla ne oli altaan pohjalla liukkaammat kuin paljas jalka :o

Lomailu pienten lasten kanssa onnistui taas ihan mainiosti, yli odotusten jopa, joten toivottavasti joskus taas uudestaan :) Loma tosin sattui vähän huonosti yksiin Aatun "ei","eikä","kohta" - vaiheen kanssa, mutta sitä oli ollut jo kotona joten ei päässyt yllättämään ja pilaamaan lomamieltä ;)

Ihana loma ♥ 

Lauantai-sunnuntai välisenä yönä tosiaan kotiin, aamu viideltä pääsi kömpimään omaan sänkyyn. Sunnuntaina sitten oltiinkin jo kotipihalla pipot päässä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti