sunnuntai 1. elokuuta 2010

Ongelmana kynsinauhat

Kynsinauhani ovat karseassa kunnossa, teen minä niille mitä hyvänsä. Joskus saatan saada ne vähän parempaan kuntoon, mutta ei sitä riemua kauan kestä, sillä käteni ovat muutenkin herkästi todella kuivat eikä asiaa paranna yhtään se, että töissä joutuu pesemään ja desinfioimaan käsiä vähän väliä.

Välillä hoidan kynsinauhojani paremmin ja välillä luovutan, sillä rasvaan minä niitä miten paljon tahansa niin silti aina jossain on joku repeämä. Ja jos jossain on pienikin kohta, jota pääsee räpeltämään, niin minähän räpellän ja revin kunnes siisti kynsinauha on muisto vain.Tällä hetkellä käytössä on seuraavat aseet ongelmaa vastaan: Dermosilin Primo-sarjan kynsinauhavoide, saman puljun Laventelisalva sekä The BodyShopin nail & cuticle balm, ja lisäksi kuvasta puuttuva Oriflamen Nail Butter.


Ja näistä kaikista voin yleisesti sanoa että tykkään. Tuo laventelisalva on aikasen uusi, joten sen tehosta en vielä kauheasti osaa sanoa, mutta yleisvoiteena sitä voi kättää myös muualle kuin vain käsiin. Primon voide imeytyy nopeasti joten se ei tahmaa joka paikkaa, ja siksi juuri tämä kulkee mukana töissä ja on muutenkin eniten käytössä. Oriflamen puikko on kätevä kun sitä voi suoraan putkilosta laittaa kynsinauhalle, eikä välttämättä tarvitse "hierustaa" ja sotkea muita sormia ollenkaan. Body Shopin voide on aika kamalan hajuista ja tahmaista, joten sitä käytän lähinnä öisin. Näistä se kuitenkin taitaa olla parasta, joten onkin ironista että juuri se on sellaista jota ei "voi" käyttää niin että ohimennen vain sutaisisi sormiin.

Mutta ilmeisesti jokin näissä mättää. Ehkä ne vain eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Mutta mikä sitten olisi?? Vinkkejä otettaan vastaan... 

Näiden lisäksi käytän tietysti käsirasvoja, tosin nyt kesällä se on jäänyt aika vähäiselle.. Olen kokeillut myös Mavalan öljyjä ja voidetta, mutta niistä en tykkää. Öljy sotkee joka paikan ja voide yksinkertaisesti haisi ihan kamalalle! :S

2 kommenttia:

  1. Ruokavaliolla voi olla osuutta asiaan. Itselläni samatilanne tullut kun käytän viljoja. Aikaisemmin olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin, ruokavaliolla on vaikutusta niin moneen ettei aina edes tule ajatelleeksi.

      Poista