tiistai 14. helmikuuta 2012

Lukutoukka kaipaa luettavaa!

Tunnustan olevani aikamoinen lukutoukka. Kirjan ollessa hyvä saatan lukea sen muutamassa illassa kokonaan, ajan salliessa jopa päivässä ;) Ja välillä saattaa mennä kuukausia etten lue kirjoja ollenkaan. Nyt on taas lukuvaihe meneillään, ollut jo melko kauan. Se taisi olla tuo lukio ja AMK joka lukuinnon vei moneksi vuodeksi pois, nyt kun ei taas ole ollut pakollista luettavaa ollenkaan, on vapaa-aikaa kiva kuluttaa viihdyttävän kirjan parissa.

Kirjoja on kiva ostaa kotiinkin, mutta ovathan ne melko pahuksen kalliita, etenkin kun yleensä kukin kirja tulee luettua vain kerran, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ;) Olenkin nyt taas innostunut käymään kirjastossa. Nuorempana sieltä raahattiin harva se päivä kassillinen (heppa- ja salapoliisi)kirjoja, mutta välissä on ollut monta vuotta etten ole kirjastoa käyttänyt muuta kuin koulukirjojen lainaamiseen. Vaikka olen aina tykännyt kirjaston fiiliksestä, siellä kun on aina jotenkin niin rauhallinen fiilis (jaa ihanko totta, kysehän on kuitenkin kirjastosta), on sinne meneminen jäänyt lukuisista menoajatuksista huolimatta. Mutta nyt eilen kävin kirjastossa toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Se, kuinka paljon kirjoja kerralla pitää kotiin raahata ei ole näemmä muuttunut miksikään.. Enemmänkin olisi ollut, mutta en kehdannut enempää ottaa ;)


Mutta kertokaahan mitä kirjoja kannattaisi lukea? 
 Alkaa olla vanhat suosikit luettu, ja tuntuu niin toivottomalta ruveta etsimään uusia hyviä kirjoja kirjaston satojen kirjojen joukosta. Jotain kevyttä, hauskaa hömppää siis kaipailen, dekkareita löytyy vino pino lukemattomana omassakin kirjahyllyssä, edelleen odottamassa sitä oikeaa lukufiilistä.

2 kommenttia:

  1. Mulle ei nyt tuu hömppäosastoa mieleen, mut muita hyviä: (en muista tähän hätään kirjailijoita, google tietää): Tuhat loistavaa aurinkoa, Myyty!, Prinsessa - elämä hunnun takana al saudin palatsissa, Puolikas keltaista aurinkoa (oon jääny tän tyyppisiin nyt ihan koukkuun). :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä, täytyy katsoa josko kirjastosta löytyy :)

    VastaaPoista