lauantai 14. huhtikuuta 2012

Punajuuri-suklaakakku

Tässä tämä lupailemani suklaakakun ohje. Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan mehevää, ja vaikka saattaa kuulostaa oudolta, niin suosittelen kokeilemaan :)


Punajuuri-suklaakakku

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl punajuuriraastetta
100 g taloussuklaata
1 dl öljyä
1 dl omenahilloa

Kuorrutus:
25 g voita tai margariinia
50 g sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria

Koristeluun:
suklaa- tai pähkinörouhetta

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.

Tein tupla-annoksen jolloin kakkua sai herkuteltavaksi kokonaisen pellillisen. Ja vaikka suklaata tulee aika paljon, niin ensi kerralla saattaisin laittaa vielä vähän lisää.. ;)

(ohje yhteishyvä)

4 kommenttia:

  1. Mä hämmennyin jo tosta otsikostakin. Punajuuri+suklaa??!! :) Toisaalta onhan esim porkkanakakkukin taivaallista, joten juures kuin juures. Tarvii siis joskus kokeilla tätäkin! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti testata joskus! :)

    VastaaPoista
  3. Linda: Kannattaa :) Itsekin olin tosi hämmästynyt ku ekan kerran vastaavaa söin ja tykästyin ja rupesin selvittämään mitä ko herkku oli. Jaa että punajuurta?!

    Satu: niin oli, ja hyvää seuraa sitä maistelemassa ♥

    Anna: Suosittelen :) Nams.

    VastaaPoista