perjantai 16. toukokuuta 2014

10kk

Jo kymmenes kuukausi tuli täyteen viime viikolla, hurjaa. Olin taas yli-innokas neuvolassakävijä, kun eihän tätä 10kk neuvolaa virallisesti olisi, mutta me käytiin, kiva saada vähän pojun mittoja tietoon. Pituutta oli tullut pari senttiä, nyt mittaa siis 74cm, ja paino pysynyt samana eli noin 8,5kg. Alkaa ne pikkuvauva-punkeroajat olemaan takana päin ;)

Mitä uutta meidän jäbä duunaa? -Kävelee tuen kanssa -välillä työntää kärryjä myös polvillaan kävellen -harjoittelee lusikan käyttöä -pienen hetken seisoo ilman tukea -palloa lierittelee eteenpäin ja riemuissaan konttaa perässä -on oppinut heittämään; meidän sängyssä usein nousee sängynpäätyä vasten seisomaan ja heittelee siitä uninallea tai tuttia, ja äiti "hakee" sen takaisin ja se on niiin hauskaa. Myös muut lelut ja tavarat saattavat saada kyytiä -herättyä ei enää välittömästi pyri liikkeelle vaan jää viereen kiehnäämään ja touhuamaan. Sitten on myös näitä äidin mielestä välillä vähän kyseenalaisia "taitoja"; -hienosti tyhjentää eteen osuvat laatikot, kaapit ja hyllyt -näppäilee pyykkikoneen nappuloita (onneksi onnistui ekalla kerralla itse laittamaan lapsilukon päälle, tosin mulla meni hetki että osasin ottaa sen pois) ja muutenkin kaikki elektroniikkalaitteet kiinnostavat -on oppinut avaamaan vessanpytyn kannen -ottaa itseltään sukat pois. 


Aatu on utelias ja rohkeasti tutustuu uuteen, ja tarkkaan tutkailee käsiinsä saamia uusia/outoja tavaroita. On kova juttelemaan ja kiljahtelemaan. Iloinen, seurallinen, mutta viihtyy touhuinensa yksinkin. Väsyneenä kiukuttaa, ei juuri muuten. Isot koirat vähän pelottavat, jos liian lähelle tulevat. Hoidossa ei paljoa ole vielä ollut, mutta ne mitä on ollut on sujunut ongelmitta.


Nukkuu yöt pääsääntöisesti hyvin, aamulla sama systeemi kuin aikaisemminkin eli jos herää aamuvarhaisella, otan meidän sänkyyn syömään ja jatketaan tunti pari unia. Päiväunia nukkuu yleisimmin yhdet pidemmät (2-3h) tai välillä sitten kahdet vähän lyhyemmät. Päivärytmi on aika vakio: 7-8 herätään; noin yhdeksältä aamupala; 11-12 ruoka ja päiväunille; 15 välipala; 18 ruoka; 20 iltatoimiin ja viimeistään 21 petiin. Väliajat sitten mitä milloinkin, ulkoilua, leikkiä, kylillä luuhaamista..


Ruoka maistuu, välillä syö ihan hurjia annoksia - puuroa saattaa mennä iso lautasellinen ja pullo maitoa päälle. Hapanmaitotuotteita otettu käyttöön, hyvin maistuu jogurtti, viili ja smoothie. Pikkuhiljaa aletaan maistelemaan "oikeita" ruokia. Leivän päälle margariinia. Syödessä usein vaatii oman lusikan, ja aika kivasti sillä osaakin lautasta sohia ja siitä suuhun, tosin siinä välissäkin saattaa tapahtua kaikenlaista..

6 kommenttia:

 1. Miten ihania nää sun kuukautiset päivittelyt Aatusta on <3 Ja voi miten hän vain kasvaa. Pitäisi oikeasti pian nähdä <3 Ja on toinen vaan niin syötävän söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi, sovitaanko että ennen juhannusta treffataan? ;)

   Poista
  2. No hitsit, jos vaan saataisi aikataulut yksiin! Ihan viimeistään mun viiden viikon lomalla! Alkaa heinäkuun 21. pvä :)

   Poista
  3. Siihenhän on ikuisuus ;) Hih, no, silloin viimestään ellei aikasemmin natsaa. Mehän kyllä voidaan ihan arkenakin sinne päin ajella jos teille joskus sopii :)

   Poista